Ексгенсек НАТО Расмуссен звинуватив Макрона у шкідництві Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Ексгенсек НАТО Расмуссен звинуватив Макрона у шкідництві Україні

Ексгенсек НАТО Расмуссен звинуватив Макрона у шкідництві Україні
Джерело:  online.ua

Як вважає колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен, дипломатичні зусилля французького лідера Еммануеля Макрона у відповідь на війну в Україні були провальними та шкідливими для Києва.

Джерело: Le Point

Расмуссен звинувачує Макрона у послаблені Україні

Політик звертає увагу на те, що зусилля президента Франції точно не стане успіхом.

Макрон здивував нас на початку кризи своєю, м'яко кажучи, унікальною та критичною заявою про те, що Путіна не можна принижувати, і запропонував вихід. Такі заяви були катастрофічними та глибоко шкідливими, - наголосив колишній генсек НАТО.

На переконання Расмуссена, для країни-агресорки є лише один вихід - вивести війська за межі України.

Він (Макрон. - Ред.) послабив міжнародну згуртованість, і я думаю, що він зараз шкодує про це і намагається повернути ініціативу, - озвучив свою думку з цього приводу політик.

Окрім того, колишній глава Альянсу звернув увагу на те, що військова допомога офіційного Парижа Україні є недостатньою.

Франція розчаровує, коли йдеться про військову допомогу Києву. Природно, вона надала важке озброєння (гармати, протитанкові ракети), але цього мало, - заявив Расмуссен, наголосивши, що Франція є домінуючою військовою силою в ЄС і країною з найпотужнішою збройовою промисловістю в Європі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?