Екскомандира ПВК Вагнер заарештували у Швеції. Раніше він втік до Норвегії
Категорія
Світ
Дата публікації

Екскомандира ПВК Вагнер заарештували у Швеції. Раніше він втік до Норвегії

Екскомандира ПВК Вагнер заарештували у Швеції. Раніше він втік до Норвегії
Джерело:  online.ua

Екскомандира одного з підрозділів ПВК Вагнер Андрія Медведєва, який попросив політичного притулку в Норвегії в січні, був заарештований у Швеції.

Джерело: Dagblade

Екскомандри ПВК Вагнер затриманий у Швеції

Видання зазначає, що Медведєв їхав автобусом з Норвегії до Швеції, тому що йому сказали, що там сигарети коштують вдвічі дешевше.

Оскільки він не має дозволу на проживання в Швеції, він був заарештований і затриманий шведською імміграційною владою.

Він думав, що міг поїхати до Швеції. На жаль, шукачі притулку не мають можливості це зробити. Він вибачається за це непорозуміння і сподівається, що незабаром його переведуть назад до Норвегії, - повідомив адвокат Медведєва Бриньюльф Ріснес.

Арешт не вплине на надання йому притулку у Норвегії.

Що відомо про Андрія Медведєва з ПВК Вагнер

У січні 2023 року влада Норвегії повідомила, що російський громадянин Андрій Медведєв, який є колишнім членом ПВК Вагнер, незаконно перетнув кордон і попросив притулку.

Повідомляється, що контракт Медведєва з ПВК Вагнера закінчився 6 липня 2022 року, з того часу він переховувався, тому що боявся страти. Медведєв заявляє, що був свідком багатьох страт та позасудових розправ з боку служб Пригожина.

Чоловік був командиром Першого відділення четвертого взводу сьомого штурмового загону, за його словами, він брав участь у боях під Бахмутом.

Російська Медуза повідомила, що Медведєв був командиром підрозділу, до якого входив Євген Нужин — найманець "Вагнера", чию страту кувалдою зафіксували на відео, що з’явилося в мережі в листопаді.

За словами засновника проєкту Gulagu.net Володимира Осєчкіна, Медведєв перейшов кордон з Норвегією в районі населеного пункту Нікель Мурманської області.

У лютому в Норвегії Медведєва затримали за бійку біля бару в центрі Осло та насильство щодо поліцейських під час затримання. Розгляд справи призначено на 25 квітня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?