Експерт пояснив, чому Путін постійно виграє у конфліктах із Заходом
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерт пояснив, чому Путін постійно виграє у конфліктах із Заходом

Експерт пояснив, чому Путін постійно виграє у конфліктах із Заходом
Джерело:  online.ua

Відомий політичний експерт і колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер пояснив, чому очільник Кремля Володимир Путін постійно виграє у конфліктах із офіційними Вашингтоном та Брюсселем. Окрім того, американський дипломат перерахував основні помилки, які допускає Захід.

Джерело: СЕРА

Захід боїться йти на конфронтацію

На переконання політичного експерта, одна з найбільших помилок Заходу - це бажання деескалації, а не протистояння агресії. Насамперед йдеться про війну на Сході України.

Волкер нагадав про те, що декілька місяців тому РФ зосередила значні сили на кордоні з Україною, чим викликав тривогу у західних лідерів.

За словами американського дипломата, глава РФ може піти на ще серйозніші кроки, щоб Захід за звичкою почав закликати його до деескалації. Тоді він зробить мінімальні поступки і буде просувати важливіші для себе питання, граючи на прагненні західних лідерів до миру.

Захід не хоче вирішувати існуючі проблеми

США та Євросоюз активно займаються "розкладання по поличках всіх проблем, а не розв'язування їх". Курт Волкер звертає увагу на те, що очільник Кремля удає ніби він готовий співпрацювати із західними лідерами у розв'язанні кліматичних проблем, які для нього самого не мають жодного значення, але викликають серйозні занепокоєння на Заході.

Використовуючи цю схему поведінки, офіційній Москві вдається просувати власний порядок денний у важливих для себе питаннях. Путін всіляко демонструє, що нібито готовий до співпраці і стимулює західних лідерів уникати ескалації з РФ.

Волкер назвав головну фатальну помилку США

"Ще одна важлива помилка, на думку Волкера, Білого дому – це уявлення нібито американська ліберальна демократична модель настільки приваблива, що більшість народів світу до неї прагнуть. Натомість варто пам'ятати, що в світі панує конкуренція ідей і бачень того, як керувати державами, які правила політичної гри встановлювати тощо", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?