Експерт розповів про найкращий хід Зеленського проти Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерт розповів про найкращий хід Зеленського проти Путіна

Експерт розповів про найкращий хід Зеленського проти Путіна
Джерело:  online.ua

Український політолог Володимир Фесенко вважає, що останнє публічне звернення глави держави Володимира Зеленського до очільника Кремля Володимира Путіна було найкращим ходом президента України проти російського диктатора. 

Джерело: Фейсбук Володимира Фесенка

Зеленський кинув виклик Путіну

"Про відеозверненні Президента Зеленського. Дуже своєчасно. Про необхідність такого звернення до українського народу говорили і ряд експертів, і деякі політики. Ситуація на українсько-російському кордоні дуже напружена. Концентрація російських військ продовжу4ється. Є чималий ризик військового вторгнення Росії на нашу територію. Про це треба було сказати прямо. Володимир Зеленський сказав і про своє прагнення до миру, і про готовність українців захищати свою країну всіма доступними засобами.
Це було і звернення до Президента РФ Володимира Путіна. І тут момент був обраний дуже точно", - наголошує Володимир Фесенко.

Експерт нагадав про те, що 21 квітня Путін виступив з щорічним посланням до Федеральних зборів. Вся міжнародна спільнота обговорювала сценарій звернення очільника Кремля до Ради Федерації РФ за згодою на використання російських військ на закордонній території.

Схожа ситуація вже була в березні 2014 році.

"Тому російське керівництво треба було попередити. Ми готові до бою. Повторення подій лютого-березня 2014 році не буде. Але одночасно пролунав і заклик до переговорів. І це вірно. Переговори - найкраща альтернатива війні. Саме так зробив і Президент США Байден. Заклик до Путіна про переговори прямо в зоні конфлікту - це сильний хід. Тим більше напередодні путінського послання. Це публічний виклик Путіну. На нього доведеться відповідати. Подивимося, як це зробить Путін. Але якщо, раптом, російська сторона погодиться саме на зустріч в зоні конфлікту (у чому я дуже сильно сумніваюся), треба бути готовими і до провокацій з їхнього боку", - попередив Володимир Фесенко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?