Експерти спрогнозували наслідки перегрупування російських військ у Бахмуті
Категорія
Україна
Дата публікації

Експерти спрогнозували наслідки перегрупування російських військ у Бахмуті

Експерти спрогнозували наслідки перегрупування російських військ у Бахмуті
Джерело:  online.ua

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припустили, що вихід "вагнерівців" з Бахмута і передислокація в місто вояк так званої "ДНР" може знизити ворожі наступи на лінії Авдіївка-Донецьк.

Джерело: ISW

ISW спрогнозував наслідки перегрупування російських військ у Бахмуті

Аналітики вказують на те, що найманці "Вагнера", схоже, відходять з Бахмута для відновлення та перегрупування в тилу, оскільки російські наступальні операції в місті та його околицях зменшилися.

Українські військові повідомили, що російські наступальні операції різко скоротилися до двох перестрілок на бахмутському напрямку, а заступник міністра оборони України Ганна Маляр пояснила це скорочення тим, що росіяни надали допомогу на місці і перегрупували сили в цьому районі.

У звіті вказують на те, що заяви української сторони і засновника ПВК "Вагнер" співпадають щодо виходу найманців з Бахмута.

Експерти зазначають, що російське військове командування, можливо, перекидає сили так званої Донецької Народної Республіки ("ДНР"), щоб відтіснити сили групи "Вагнера" в Бахмуті.

Передислокація російських підрозділів "ДНР" до Бахмута може знизити темпи російських наступальних операцій на лінії Авдіївка-Донецьк.

За попередньою оцінкою ISW, російське військове командування перекинуло значні сили "ДНР" на лінію фронту Авдіївка-Донецьк.

Військові аналітики повідомляють, що останніми днями інтенсивність російських атак на ділянці Авдіївка-Донецьк зменшилася, що може бути пов'язано з передислокацією сил "ДНР" до Бахмута.

Також, за даними інституту, російські наступальні дії навколо Авдіївки неухильно знижуються з 8 квітня після того, як російське військове командування спробувало активізувати наступальні операції біля цього населеного пункту всередині березня, а перекидання підрозділів "ДНР" до Бахмута може ще більше уповільнити російські зусилля на лінії фронту Авдіївка-Донецьк.

Що відбувається на флангах

На переконання Коваленка, Бахмут все-таки поступово перетворюється на своєрідний капкан для росіян, у який вони зайшли добровільно. Проте це стане для ворога своєрідним неприємним сюрпризом.

Експерт звертає увагу на те, що наразі також вкрай важливим є те, що буде відбуватися на околицях міста.

Насамперед йдеться про взяття ЗСУ панівних висот, що уже виконано.

Не можна також забувати про просування в низини на північно-західному секторі для перерізання траси М03 в перспективі.

Найцікавіше ще й те, що поступово починає оживати Сіверський плацдарм. Саме звідти в південному напрямку відбувається вогневий тиск по позиціях російських окупантів, який поступово, але переходить в досить однозначну системність,– пояснює Олександр Коваленко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?