Експорт російської нафти впав на 50% після запровадження санкцій — ЗМІ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Експорт російської нафти впав на 50% після запровадження санкцій — ЗМІ

Експорт російської нафти впав на 50% після запровадження санкцій — ЗМІ
Джерело:  online.ua

За перший тиждень дії санкцій та обмеження на ціну нафти РФ експорт знизився на 54%. Таке різке падіння стривожило уряди деяких країн, котрі занепокоєні зривом програм закупок російської нафти.

Джерело: Bloomberg

Еспорт нафти РФ знизився більше ніж на половину

Як повідомляє видання, загальні обсяги еспортування нафти з Росії впали до показника 1,86 мільйона барелів на добу.

Зараз вони становлять приблизно 1,6 мільйона барелів.

Одна з причин різкого скорочення експорту — технічні роботи в порту на Балтійському морі.

Там скоротили відвантаження танкерів з російською нафтою до трьох на тиждень, коли раніше відвантажувалося вісім танкерів за такий період часу. Також зазначається, що росіянам не вистачає кораблів, щоб транспортувати свою нафту.

За інформацією видання, у нафтоналивному порту "Козьмино", який знаходиться на Далекому Сході у Росії, протягом тижня нафтою завантажили лише два танкери

Видання додає, що принаймні два великі власники танкерів відкликали свої судна з маршруту, оскільки нафта продається за цінами, що перевищують межу.

Країни ЄС встановили граничну ціну російської нафти на рівні 60 доларів за барель

Нагадаємо, на початку грудня члени Євросоюзу узгодили граничну ціну на російську нафту на рівні 60 доларів за барель.

Це означає, що всі 32 держави надаватимуть послуги, повʼязані з російською танкерною нафтою, лише в тому разі, якщо її закупили за ціною 60 доларів за барель або нижчою.

Окрім того, зазначається, що ціну на російську нафту переглядатимуть кожні два місяці так, щоб вона була нижчою за ринкову.

Також із 5 грудня також набули чинності нафтові санкції Європейського Союзу проти РФ.

 Країни ЄС припинили купувати російську нафту, яку транспортують морським шляхом. Винятком стала лише нафта, яку перекачують через нафтопроводи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?