Експрокурорка Криму Поклонська відмовилась бути послом Росії в Кабо-Верде
Категорія
Політика
Дата публікації

Експрокурорка Криму Поклонська відмовилась бути послом Росії в Кабо-Верде

Експрокурорка Криму Поклонська відмовилась бути послом Росії в Кабо-Верде
Джерело:  online.ua

Підозрювана у державній зраді експрокурорка Криму Наталія Покланська відмовилась їхати послом Росії в африканську країну Кабо-Верде через особисті причини.

Джерело: російське видання ТАСС

Поклонська не поїде послом в африканську країну

Поклонська повідомила, що не поїде в Кабо-Верде, інформацію про це також підтвердили в МЗС РФ.

Чому я не вступила на посаду? Змінилися особисті обставини… Завжди говорила, повторю: я хочу бути корисною нашій країні. Тому я готова на будь-яку посаду, де буду корисна державі, - зазначила експрокурорка.

У жовтні 2020 року Путін призначив Поклонську послом Росії в африканській республіці Кабо-Верде.

Експрокурорка Криму перебуває під санкціями України, ЄС, США, Канади та Японії.

Речник МЗС Олег Ніколенко зазначав, що українське міністерство звернуло увагу Кабінету Міністрів республіки Кабо-Верде на злочинну діяльність призначеної послом у цій країні Наталії Поклонської.

Хороша новина для Мінюсту України і прокуратури АРК і не дуже для Кабо-Верде. Тепер можна готувати документи на екстрадицію для призначеної пані „посла“ Росії, — заявляв тоді заступник генпрокурора Мамедов.

У чому підозрюють Поклонську

Наталія Поклонська перейшла на сторону окупаційної влади РФ на початку російсько-української війни у 2014 році на Донбасі та під час анексії Криму . Президент РФ Володимир Путін видав указ, згідно з яким її призначили «прокурором» маріонеткової «Республіки Крим» (з 2 травня 2014 року по 6 жовтня 2016 року).

У 2016 році Поклонську обрали депутаткою Держдуми Російської Федерації.

У 2021 році в Офісі генерального прокурора України заявили про перебування на завершальному етапі розслідування щодо восьми колишніх високопосадовців Криму, які сприяли окупації півострова.

У цьому списку, крім Наталії Поклонської, вказані також імена Сергія Аксьонова, Володимира Константинова, Юрія Дойникова, Сергія Абісова, Віктора Мельниченка, Рустама Теміргалієва, Петра Зими.

6 грудня 2021 року Київський апеляційний суд дав дозвіл на затримання Поклонської, яку підозрюють у держзраді, сепаратизмі, захопленні влади, переслідуванні українців та забороні Меджлісу. Зараз вона перебуває в розшуку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?