Еліти РФ не вірять у перемогу над Україною й пропонують Путіну новий план — Bloomberg
Категорія
Політика
Дата публікації

Еліти РФ не вірять у перемогу над Україною й пропонують Путіну новий план — Bloomberg

Еліти РФ не вірять у перемогу над Україною й пропонують Путіну новий план — Bloomberg
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися британським журналістам, російська еліта, зокрема й та її частина, яка раніше підтримувала ідею нападу РФ на Україну, − більше не вірить, що диктатор Володимир Путін зможе перемогти у цій війні. Ба більше, поплічники президента РФ переконані, що саме "заморожений" конфлікт буде найкращим варіантом для Кремля у ситуації, що склалася.

Джерело: Bloomberg  з посиланням на своїх інсайдерів

Еліти РФ не вірять, що Путін зможе перемогти у війні з Україною

За словами анонімних джерел видання, еліту РФ охопили настрої глибокої похмурості щодо перспектив розвитку російсько-української війни.

Зазначається, що люди з найближчого оточення Путіна зневірилися у тому, що Росія зможе перемогти Україну.

Саме тому вони уже пропонують главі Кремля сценарій із "замороженням конфлікту".

Окрім того, наголошується, що чимало представників політичної та бізнес-еліти втомилися від війни, хочуть її негайного завершення, а також більше не розглядають Путіна як лідера країни, оскільки в їхніх очах він втратив свій авторитет.

Еліта РФ хоче перетворити війну на заморожений конфлікт

На переконання представників російських еліт, найбільш сприятливим варіантом для Москви стали б перемовини наприкінці року, які перетворили б конфлікт на "заморожений" і дозволили б Путіну проголосити піррову перемогу росіян, утримавши частину захоплених українських територій.

Еліти опинилися в глухому куті: вони бояться стати цапами-відбувайлами за безглузду війну. Дійсно дивно, наскільки поширеною серед російської еліти стала ідея про можливість того, що Путін не виграє цю війну, - заявив журналістам колишній радник російського уряду Кирил Рогов, який виїхав з РФ одразу після початку вторгнення.

Британські журналісти також припускають, що зростаюча зневіра, цілком можливо, посилить перекладання відповідальності за невдале вторгнення, яке вже призвело до гострих суспільних розбіжностей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?