Ердоган готується до наступу в Сирії попри критику США
Категорія
Світ
Дата публікації

Ердоган готується до наступу в Сирії попри критику США

Ердоган готується до наступу в Сирії попри критику США
Джерело:  online.ua

Турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган офіційно попередив, що не збирається чекати "дозволу" від Сполучених Штатів на початок нового наступу в Сирії.

Джерело:  Anadolu Agency

Ердоган не хоче відмовлятися від наступу в Сирії - ігнорує попередження США

Ми не можемо боротися з тероризмом, чекаючи на чиїхось дозволів. Що ми будемо робити, якщо Сполучені Штати не зроблять свою роль у боротьбі з тероризмом? Ми впораємося самі, – наголосив президент Туреччини.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно речник Держдепу США Нед Прайс офіційно повідомив, що команда Джо Байдена "вкрай стурбована" оголошенням Ердогана про неминучий початок нової турецької військової операції в північній Сирії з метою отримати "зону безпеки" шириною 30 кілометрів на її кордоні.

Ми засуджуємо будь-яку ескалацію. Ми підтримуємо збереження поточної лінії припинення вогню, - наголосив представник дипломатичного відомства Штатів.

Що важливо розуміти, це буде четвертий наступ Туреччини у Сирії протягом останніх 6 років. Щоразу противником турецької армії стають Загони народного захисту (YPG) – курдські сили, які офіційна Анкара вважає терористами. Однак їх підтримуєамериканська влада для протидії джихадистам угруповання "Ісламської держави".

Не можна також не згадати про те, що вимога щодо непідтримки YPG входить у перелік з п’яти "конкретних гарантій", яких Туреччина вимагає від Швеції та Фінляндії в обмін на відмову від блокування їхнього вступу до НАТО.

Фото - скриншот

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?