Цього не станеться: Ердоган пригрозив Швеції на тлі її вступу в НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Цього не станеться: Ердоган пригрозив Швеції на тлі її вступу в НАТО

Цього не станеться: Ердоган пригрозив Швеції на тлі її вступу в НАТО
Джерело:  online.ua

Турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган заявив владі Швеції, що їй не варто сподіватися на підтримку офіційної Анкари щодо вступу в НАТО після спалення Корану біля посольства Туреччини в Стокгольмі.

Джерело:  АР

Ердоган почав шантажувати Швецію можливістю вступу в НАТО

Президент Туреччини відреагував протест Расмуса Палудана зі спаленням Корану 21 січня, поскаржившись на те, що це образа для всіх, особливо для мусульман.

Окрім того, він звинуватив владу Швеції за те, що вона дозволила провести демонстрацію біля посольства Туреччини в Стокгольмі.

Окрім того, турецький лідер розкритикував офіційний Стокгольм за прокурдські протести, на яких демонстранти розмахували прапорами різних курдських груп, у тому числі Робітничої партії Курдистану, яка десятиліттями проводила повстання проти Туреччини.

Що важливо розуміти, PПК вважається терористичною групою в Туреччині, Євросоюзі та США, однак її символіка не заборонена у Швеції.

Ви даєте розгул терористичним організаціям, а потім очікуєте нашої підтримки для вступу в НАТО. Цього не станеться, - заявив Реджеп Таїп Ердоган, маючи на увазі заявки Швеції та Фінляндії на приєднання до НАТО.

Президент Туреччини також додав: якщо Швеція не виявлятиме поваги до його країн чи мусульман, то "вони не побачать від нас жодної підтримки в питанні НАТО".

Як уже згадувалося раніше, 21 січня у Стокгольмі під посольством Туреччини відбулася антитурецька акція, на якій скандальний активіст Расмус Палудан спалив Коран.

Варто також зазначити, що безпосередньо під посольством зібралася акція і на підтримку Туреччини та самого Ердогана.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?