Ердоган запросив Зеленського та Путіна на переговори
Категорія
Політика
Дата публікації

Ердоган запросив Зеленського та Путіна на переговори

Ердоган запросив Зеленського та Путіна на переговори
Джерело:  online.ua

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган запропонував Володимиру Зеленському та Володимиру Путіну провести переговори та врегулювати конфлікт.

Джерело:  Daily Sabah

Ердоган готовий виступити у ролі посередника між Україною та РФ

За словами представника Ердогана Ібрагіма Калина, він запросив лідерів України та РФ до Туреччини, щоб ті обсудили конфлікт у відносинах двох держав та шляхи його вирішення.

Туреччина готова виступити у будь-якій ролі для зниження напруженості між РФ та Україною. Президент Ердоган проводить переговори як з президентом РФ Володимиром Путіним, так і з президентом України Володимиром Зеленським. Насправді він навіть запросив їх обох приїхати до Туреччини, якщо вони хочуть зустрітися і розібратися у своїх проблемах та розбіжностях, - повідомив Калин.

Це вже не перший раз, коли президент Туреччини пропонує себе у ролі посередника на переговорах між Україною і РФ.

Калин також заявив, що Ердоган найближчим часом планує здійснити візит до України та зустрітись з Володимиром Зеленським.

У той же час ми будемо в тісному контакті з росіянами, щоб уникнути будь - яких військових дій з серйозними і незворотними наслідками, - повідомив представник турецького президента.

Ердоган не вірить у ймовірність російського вторгнення в Україну

На думку президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана, сценарій російського вторгнення в Україну нереалістичний.

Реджеп Ердоган та Володимир Путін (фото - Kremlin.ru)

Зокрема, Ердоган підкреслив, що Україна — дуже сильна країна і в Кремлі повинні серйозно замислитись перед тим, як напасти на неї.

Він також пообіцяв обговорити ситуацію навколо України з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим.

Він підкреслив, що у сучасному світі методи окупації чужих територій втратили свою ефективність.

Група з семи американських сенаторів зустрілася в понеділок з президентом України Володимиром Зеленським у Києві на тлі загрози вторгнення Росії в країну.

Двопартійна делегація – сенатор-демократ Жанна Шахін з Нью-Гемпшира, Кріс Мерфі і Річард Блюменталь з Коннектикуту і Емі Клобучар з Міннесоти, а також сенатор-республіканець Роб Портман з Огайо, Кевін Крамер з Північної Дакоти і Роджер Вікер з Міссісіпі – приїхали до України аби підтвердити відданість США на тлі російської загрози.

Мерфі повідомив, що Україна зосереджена на посиленні підтримки з боку США, але країна «перевірена в бою» і «готова».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?