ЄС анонсував виплату Україні другого траншу макрофіну у розмірі 1,5 млрд євро
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄС анонсував виплату Україні другого траншу макрофіну у розмірі 1,5 млрд євро

ЄС анонсував виплату Україні другого траншу макрофіну у розмірі 1,5 млрд євро
Джерело:  online.ua

Віцепрезидент Єврокомісії повідомив про виплату другого траншу макрофіну Україні вже наступного тижня. Він становитиме 1,5 млрд.

Джерело: Валдіс Домбровскіс

Україна отримає другий транш макрофіну

Віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс заявив, що вже наступного тижня Єврокомісія планує здійснити виплату Україні другого траншу макрофіну. Він міститиме 1,5 млрд євро екстреної підтримки, щоб допомогти Україні задовольнити невідкладні потреби.

Також в окремому дописі він зазначив, що Європейський Союз підтримує Україну всім необхідним, щоб допомогти їй виграти цю війну.

Це також включає екстрену фінансову підтримку, цього року ми виділили на неї 18 млрд євро. Другий платіж у розмірі 1,5 млрд євро планується виплатити наступного тижня, – додав Домбровскіс

Макрофінансова допомога Україні

13 грудня 2022 року усі країни Євросоюзу одноголосно підтримали надання 18 млрд євро макрофінансової допомоги Україні (MFA+).

Пільговий період послуги становить 10 років. Гарантії для цих запозичень будуть надані з бюджету Європейського Союзу або країнами-членами ЄС.

В Єврокомісії зазначили, що це дозволить Україні забезпечити макроекономічну стабільність та відновити зруйновану Росією критичну інфраструктуру, таку як енергетична інфраструктура, системи водопостачання, транспортні мережі, дороги та мости.

Також з цих виплат Україна зможе продовжувати виплачувати своїм громадянам зарплати та пенсії, а також забезпечувати роботу основних комунальних послуг, таких як лікарні, школи та житло для переселенців.

17 січня Єврокомісія перерахувала перший транш із пакету макрофінансової допомоги. Він становив 3 млрд євро.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?