ЄС домовився про обмеження ціни на російську нафту на рівні 60 доларів — Reuters
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄС домовився про обмеження ціни на російську нафту на рівні 60 доларів — Reuters

ЄС домовився про обмеження ціни на російську нафту на рівні 60 доларів — Reuters
Джерело:  online.ua

Ввечері 1 грудня члени Євросоюзу змогли досягти попередньої згоди щодо запровадження граничної ціни на російську нафту - згідно з останніми даними, спочатку вона становитиме 60 доларів за барель. Окрім того, як вдалося дізнатися журналістам, її мають намір переглядати кожні два місяці так, щоб вона була нижчою за ринкову.

Джерело:  Reuters

Євросоюз обмежить ціни на російську нафту на рівні 60 доларів

Журналісти звертають увагу на те, що це рішення обов'язково має бути підтримане всіма урядами Євросоюзу у письмовій формі до 2 грудня.

Як уже згадувалося раніше, офіційна Варшава раніше наполягала, щоб верхня межа була якомога нижчою, щоб максимально знизити прибутки країни-агресорки.

У документі Європейського Союзу, на який посилається інформація агенція, вказано, що гранична межа ціни на "чорне золото" з РФ після остаточного затвердження буде переглянута в середині січня 2023 року, а також щодвамісяці після цього. На переконання європейських політиків, це дасть зрозуміти, як працює запроваджена схема, а також оперативно реагувати на потенційні "турбулентності" на ринку нафти, які будуть з'являтися у процесі.

Окрім того, офіційний Брюссель передбачив 45-денний "перехідний період" для суден, що перевозять сиру нафту з країни-агресорки, яка була завантажена до 5 грудня та повинна бути вивантажена в кінцевому пункті призначення до 19 січня 2023 року.

Що важливо розуміти, початкова пропозиція "Великої сімки", яку узгодили тиждень тому, передбачала обмеження ціни на рівні 65-70 доларів за барель без механізму коригування.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?