ЄС і НАТО вирішили переглянути умови співпраці
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС і НАТО вирішили переглянути умови співпраці

ЄС і НАТО вирішили переглянути умови співпраці
Джерело:  online.ua

У процесі підготовки до проведення спільного оборонного саміту ЄС та НАТО презентують нову колективну декларації. Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн почала переговори з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Джерело: твіттер-акаунт Урсули фон Ляєн

"Нам необхідно інвестувати в наше спільне партнерство і використовувати унікальні можливості кожної зі сторін. Тому ми працюємо з Генеральним секретарем Єнсом Столтенбергом над новою спільною декларацією ЄС і НАТО, яка буде представлена до кінця року", - сказала фон дер Ляєн під час свого щорічного звернення State of the Union не уточнивши додаткових деталей.

Єврочиновниця зазначила, що, зважаючи на виклики, з якими доводиться стикатися, ЄС останнім часом все більше зусиль приділяє новітнім розробкам у сфері кіберзахисту. Ляєн вважає, що Європа має стати лідером у цій галузі, вносячи власний помітний внесок в систему розробок ключових компаній світу та регіону.

Спільно з очільником Франції Еммануелем Макроном фон дер Ляєн має намір скликати оборонний саміт ЄС. За попередньою інформацією, він має відбутися у першій половині 2022 року, коли Франція головуватиме у Раді Євросоюзу.

"Нам потрібно вирішити, як ми можемо використовувати всі можливості, які вже закладені в договорі про ЄС. Ось чому під головуванням Франції ми з президентом Макроном скличемо саміт з європейської оборони. Пора Європі вийти на новий рівень", - сказала президентка Єврокомісії.

НАТО і Україна

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський попередив НАТО і ЄС про послаблення без України.

“Я вважаю, що без України НАТО втрачатиме, я вважаю, що без України Європейський Союз потихеньку послаблюватиметься”, — наголосив він.

Керівники НАТО своєю чергою виступили з попередженням до України щодо нових загроз у 2021 році. Насамперед мова йде про військові навчання на території сусідньої Білорусі, які проводять режими Олександра Лукашенка й Володимира Путіна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?