ЄС і США одночасно ввели потужні санкції проти Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС і США одночасно ввели потужні санкції проти Росії

ЄС і США одночасно ввели потужні санкції проти Росії
Джерело:  online.ua

Євросоюз та Сполучені Штати від самого початку нещодавної “епопеї” режиму Володимира Путіна та опозиціонера Олексія Навального звинувачували Кремль у політичній розправі та репресіях. Таким же самим чином вони відреагували на арешт і ув’язнення політика після його повернення до Москви з Німеччини, де той відновлювався після резонансного замаху. Вже у вівторок, 2 березня, влада Євросоюзу разом з американським урядом ввели санкції проти оточення Путіна, підозрюваного за стеженням та вироком Навальному. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний журнал ЄС та медіа.

Згідно з оприлюдненими офіційним виданням даним, у санкційному списку здебільшого силовики російського режиму:

  • голова Слідчого комітету Олександр Бастрикін;

  • генпрокурор Ігор Краснов;

  • голова Федеральної служби виконання покарань Олександр Калашников;

  • голова Росгвардії Віктор Золотов.

Нові рестрикції ввели відповідно глобальному санкційному режиму за порушення прав людини. На загальному рівні в ЄС цю процедуру затвердили лише наприкінці 2020 року.

Фігурантам заборонено відвідувати країни Євросоюзу, а також вони відрізані від його фінансової системи. Усі активи згаданих вище осіб у разі наявності блокуються на території співдружності. Резидент об’єднання не можуть надавати жодних послуг посадовцям.

Пізніше завдяки Reuters стало відомо про введення американських санкцій проти росіян та асоційованих з РФ організацій через рішення стосовно Олексія Навального. За словами високопоставленого представника адміністрації країни, рестрикції ввели після остаточного підтвердження причетності кремлівських спецслужб до отруєння опозиціонера.

Як повідомляв ONLINE.UA, нові персональні санкції проти режиму президента РФ Володимира Путіна, які затвердили в Євросоюзі у відповідь на тюремне ув’язнення опозиціонера Олексія Навального, серйозно занепокоїли Кремль. Наближені до глави Кремля чиновники звинувачують офіційний Брюссель у втручанні у внутрішні справи Росії, а в МЗС РФ вже загрожують жорсткою відповіддю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?