ЄС оголосив про нову програму підтримки України
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС оголосив про нову програму підтримки України

ЄС оголосив про нову програму підтримки України
Джерело:  online.ua

Україна отримує різноманітну підтримку країн Євросоюзу, сполучених Штатів та інших держав від самого початку російської агресії — у Криму та на Донбасі. Значна частка підтримки безпосередньо торкається постраждалих від війни регіонів — Донецької та Луганської областей. Під час офіційного візиту на Донбас — та першого свого відвідування України — президент Євроради Шарль Мішель анонсував нову програму підтримки українського партнера. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента.

Європосадовець здійснив робочу поїздку в зону бойових дій разом з українським державним лідером Володимиром Зеленським. Обидва спрямували до Луганщини у вівторок, 2 березня, та навіть відвідали контрольний пункт в’їзду-виїзду “Щастя”.

Мішель звернув увагу на очевидний вплив європейської допомоги для Донбасу під час свого візиту. Брюссель був перш за все зацікавлений у пом’якшенні впливу конфлікту на життя людей.

“І я також побачив вплив прямої допомоги ЄС тут, у “Щасті”... Цього року ми розпочинаємо нову програму для підтримки економічного розвитку та надання державних послуг у цьому регіоні. Це також включатиме фінансування пунктів в’їзду-виїзду”, - наголосив політик.

Голова ЄР вважає, сталий режим припинення вогню, відкриття нових КПВВ, розмінування покращать життя людей. Це напрямки, в яких ЄС готовий допомагати Україні.

“Ми також закликаємо Росію повернутися до Спільного центру контролю та координації”, - резюмував він.

Своєю чергою Володимир Зеленський звернув увагу на зусилля української влади, спрямовані на підтримку осіб, які знаходяться по іншу лінію фронту.

“Російська сторона, яка так давно наполягала на відкритті пункту пропуску у Щасті, продовжує блокувати його роботу, власне так само, як це відбувається і в Золотому. Немає безперешкодного доступу міжнародних гуманітарних організацій до постраждалого населення та незаконно утримуваних осіб. Такий підхід є неприйнятним, негуманним і деструктивним”, - наголосив він.

Як повідомляв ONLINE.UA, глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков звернув увагу на те, що український лідер Володимир Зеленський хотів домовитися з президентом РФ Володимиром Путіним, проте переконався, що це – неможливо. Саме тому, за словами міністра, глава української держави почав атакувати проросійську п’яту колону в нашій країні, оскільки не залишилося іншого виходу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?