ЄС озвучив суворі претензії до виробника вакцини AstraZeneca
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС озвучив суворі претензії до виробника вакцини AstraZeneca

ЄС озвучив суворі претензії до виробника вакцини AstraZeneca
Джерело:  online.ua

У Євросоюзі виступили з серйозними претензіями до компанії AstraZeneca, яка відома розробкою та виробництвом вакцини проти коронавірусу COVID-19. Офіційний Брюссель вважає, що фармацевти не надали повної інформації щодо зриву поставок препарату до країн-учасниць співдружності. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За словами єврокомісарки з питань охорони здоров’я Стелли Кіріакідес, йдеться про недостатньою інформацію про причини зриву. Сторона ЄС вимагає від компані більше відомостей про обсяги виготовленої вакцини та шляхи її поширення.

“Європейський союз хоче точно знати, скільки доз було вироблено, і були або кому вони доставлені. Ці питання також обговорювалися сьогодні на засіданні Єврокомісії. Відповіді компанії поки не були задовільними”, - наголосила Кіріакідес.

Посадовиця звернула увагу, всім компаніям-виробникам вакцин, з якими співпрацюватиме європейська співдружність, належить укладати контракти з ЄС. Ці документи відзначатимуться вимогою встановлення детального плану експорту препаратів у треті країни.

“Європейський Союз зробить будь-які дії, необхідні для захисту своїх громадян і прав”, - наголосила єврокомісарка.

Нагадаємо, наразі на території країн ЄС ухвалено дозвіл на використання вакцин від компаній Pfizer/BioNTech, а також від Moderna. Перший дозвіл видали ще до Нового року, тоді ж офіційно стартувала кампанія масової вакцинації.

Як повідомляв ONLINE.UA, вакцина проти коронавірусу COVID-19 від компанії Moderna отримала позитивну рекомендацію від стратегічної консультативної групи експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я. Також вони уточнили правила застосування препарату.

За оприлюдненими деталями вакцину американського розробника слід вводити двома дозами з інтервалом у 28 діб. За необхідності його можна збільшити до 42. В цілому пацієнти отримуватимуть дві дози обсягом 100 мг.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?