ЄС озвучив термінове попередження щодо російської вакцини Спутник-V
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС озвучив термінове попередження щодо російської вакцини Спутник-V

ЄС озвучив термінове попередження щодо російської вакцини Спутник-V
Джерело:  online.ua

Очільник Європейської народної партії та експрезидент Євроради Дональд Туск звернувся до європейців та усієї міжнародної спільноти з терміновим закликом. Відомий політик попросив поляків і європейців не бути "наївними" щодо намірів команди очільника Кремля Володимира Путіна та влади КНР в питанні поставок вакцин він коронавірусу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання  Euractiv.

"Я застерігаю від такого наївного підходу до цих дуже цинічних гравців. Я говорю про китайську і російську владу І, перш за все, я хотів би застерегти владу Польщі, а також інші європейські країни від покупки і спроб вакцинації своїх громадян вакциною, яка не була протестована", - наголосив Дональд Туск.

Варто звернути увагу на те, що його попередження пролунало після того, як офіційно стало відомо,що польський президент Анджей Дуда 2 березня провів телефонну розмову з лідером Китаю Сі Цзіньпіном, під час якої обговорив можливість співпраці в області вакцин.

"Китай і Росія хочуть увійти на ринок зі своєю вакциною і з політичних причин, щоб підірвати репутацію Європейського Союзу і Європи як таких, але також і для боротьби за ринки в майбутньому", - відреагував на цю новину Дональд Туск.

Політик має сумніви, що поляки захочуть використовувати вакцину від КНР, усвідомлюючи, що ніхто не перевіряв її ефективність. Що важливо розуміти, нещодавні опитування, які провела компанія United Surveys для польського радіо RMF FM, вказують на те, що понад 55% респондентів сказали, що "безумовно не будуть" використовувати китайські або російські вакцини, навіть якщо це буде означати швидшу вакцинацію.

Не можна не згадати про те, що офіційний Київ також готується до закупки вакцини від коронавірусу китайської компанії Sinovac Biotech, поставки якої можуть відбутися уже в березні.

Як уже згадувалося раніше, 1 березня Словаччина підтвердила закупівлю 2 мільйонів доз російської вакцини від коронавірусу "Спутник V". Раніше російський препарат закупила Угорщина, яка також купує вакцину китайського виробництва.

Як повідомляв нещодавно ONLINE.UA,  вчені виявили серйозний недолік вакцини Pfizer/BioNTech.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?