ЄС підписав меморандум про надання 5 млрд євро допомоги Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄС підписав меморандум про надання 5 млрд євро допомоги Україні

ЄС підписав меморандум про надання 5 млрд євро допомоги Україні
Джерело:  online.ua

Євросоюз погодив з Україною меморандум про взаєморозуміння щодо надання макрофінансової допомоги обсягом 5 млрд євро, перший транш Україна має отримати в середині жовтня. Це друга частина пакета макрофінансової допомоги ЄС для України обсягом 9 млрд євро.

Джерело: Денис Шмигаль

Україна отримає від ЄС ще 5 млрд євро

Євросоюз підписав Меморандум про взаєморозуміння щодо надання Україні 5 млрд євро макрофінансової допомоги.

Це ще один жест, що демонструє підтримку ЄС для України, щоб вона перемогла у війні, відбудовувалася і рухалась до європейського майбутнього, - зазначив Шмигаль.

Радий підписати другий Меморандум про взаєморозуміння з Україною після того, як Росія почала жорстоку війну. Цього разу: ЄС надасть Україні 5 мільярдів євро на невідкладні потреби в ліквідності, виплату зарплат і пенсій. Ми доставимо першу частину в середині жовтня, наступні дві частини будуть пізніше цього року, - повідомив віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс.

Нагадаємо, що рішення про швидке виділення Україні 5 млрд євро макрофінансової допомоги для підтримки в умовах війни було ухвалено Євросоюзом 20 вересня.

Це є другою частиною пакета макрофінансової допомоги ЄС для України обсягом 9 млрд євро, який Єврокомісія анонсувала у квітні і погодила Єврорада на саміті у червні.

За словами іноземних журналістів, усі держави-члени ЄС, окрім Угорщини, погодилися фінансово гарантувати ці 5 млрд євро макрофінансової допомоги у вигляді довгострокових кредитів для України.

Україна вже отримала перший мільярд з цього пакету двома траншами на початку серпня.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?