ЄС планує запровадити санкції проти російського філософа Дугіна та музиканта Расторгуєва
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС планує запровадити санкції проти російського філософа Дугіна та музиканта Расторгуєва

ЄС планує запровадити санкції проти російського філософа Дугіна та музиканта Расторгуєва
Джерело:  online.ua

Європейський Союз хоче ввести санкції проти російського філософа та ідеолога Олександра Дугіна, а також лідера російського музичного гурту «Любе» Миколи Расторгуєва. Також ЄС планує накласти обмеження на імпорт та експорт деяких російських товарів.

Джерело: Politico

Що буде в новому пакеті санкцій від ЄС

Пакет має на меті покарати російську металургійну промисловість і позбавити кремлівську армію ключових технологій.

Санкції — восьмий пакет ЄС проти Росії — передбачали додаткові заходи проти осіб, які допомагають військовим діям Володимира Путіна, а також заборону на торгівлю товарами.

Відповідно до проекту санкцій, ЄС хоче заборонити імпорт кількох металургійних виробів із Росії, щоб ще більше позбавити країну джерел доходу.

ЄС також розглядає експортні обмеження як спосіб послабити армію Кремля. Пропонована заборона на експорт спрямована на напівпровідники, літаки та спеціальні хімічні речовини, важливі для збройних сил країни.

До забороненого імпорту також потрапили ряд звичайних предметів побуту. Там є «краса чи макіяж», а також «предмети для гоління» та «персональні дезодоранти». Мило, туалетний папір, зубна нитка та косметичні сумки також потрапили під санкції, - пише видання.

Документ також передбачає заборону європейцям надавати архітектурні та інженерні послуги росіянам і забороняє надавати росіянам юридичні чи ІТ-консультації.

У черзі під санкції також перебувають деякі особи, починаючи від чиновників оборони, музикантів і торговців зброєю. Правий філософ і стратег Олександр Дугін потрапив до списку, а також співак Микола Расторгуєв і найбільший акціонер виробника зброї «Калашников» Алан Лушников.

Комісія хоче заборонити імпорт «деяких елементів, що використовуються в ювелірній промисловості, таких як каміння та дорогоцінні метали». У ньому пропонується накласти санкції на найбільшу російську алмазодобувну компанію «Алроса».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?