ЄС прокоментував інформацію про поставку Україні зброї із США
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС прокоментував інформацію про поставку Україні зброї із США

ЄС прокоментував інформацію про поставку Україні зброї із США
Джерело:  online.ua

Путінські пропагандсти активно продовжують широко розповсюджувати дезінформацію про нагромадження російської військової потужності біля кордонів України. Цю інформацію офіційно підтвердили представники оперативної групи зі стратегічних комунікацій зовнішньополітичної служби Євросоюзу, які займаються спростуванням кремлівських фейків.

Джерело: огляд сайту  Euvsdisinfo

Які фейки розповсюджує команда Путіна

Прокремлівські медіа стверджують, що Збройні сили України роблять все можливе, щоб спровокувати повномасштабний збройний конфлікт на Донбасі.

Окрім того, путінські пропагандисти запевняють, що, провокуючи РФ, офіційний Київ виконує роль, яку йому доручив НАТО, а саме виправдовує існування Альянсу під приводом російської загрози.

"Багато з цих наративів прагнуть зобразити Україну як маріонетку Заходу, змушуючи аудиторію розглядати конфлікт як легко зрозуміле протистояння між Сходом і Заходом. До прикладу, одна з історій стверджує, що президент Володимир Зеленський намагається силою захопити владу, щоб догодити іноземним спонсорам, у той час як інша переконує, що Зеленський не може приймати самостійні рішення і "танцює під дудку США", - йдеться в повідомленні.

Проросійські медіа не втомлюються регулярно повторювати, що за новою ескалацією стоїть Захід, запевняючи усіх, що команда Байдена активно готує Україну до війни на Донбасі, нібито відправляючи щодня озброєння. В ЄС звертають увагу міжнародної спільноти на те, що це фейки.

"В іншому повідомленні стверджується, що США використовують Україну для реалізації свого плану протидії Росії і розпалювання нової війни в інтересах військово-промислового комплексу США", - пише сайт.

Також прокремлівські медіа продовжують поширювати брехливу історію, яка розповсюджувалася і раніше, про загибель чотирирічної дитини на Донбасі в результаті атаки безпілотника бійців ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?