ЄС спрогнозував досягнення колективного імунітету проти COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС спрогнозував досягнення колективного імунітету проти COVID-19

ЄС спрогнозував досягнення колективного імунітету проти COVID-19
Джерело:  online.ua

Представник Європейського Союзу Тьєррі Бретон, відповідальний за кампанію вакцинації в ЄС, неочікувано для всіх озвучив прогноз, що населення ЄС може досягти колективного імунітету проти коронавірусу до середини липня.

Джерело:  The Local

Який прогноз озвучив єврокомісар

Бретон тиждень тому заявив, що колективний імунітет буде можливий в ЄС до 14 липня, оскільки очікується, що темпи вакцинації прискоряться завдяки новим поставкам вакцин. Нещодавно він знову підтвердив цей неочікуваний прогноз.

"Тепер у нас є чітке уявлення про те, що відбувається, від виробництва вакцин до розподілу і тестування... 14 мільйонів доз були доставлені в ЄС в січні, 28 мільйонів в лютому і 60 мільйонів в березні. У наступному кварталі ми збільшимо до 100 мільйонів в квітні, травні і червні. Потім 120 мільйонів влітку, а з вересня ми вийдемо на рівень 200 мільйонів", - наголосив Тьєррі Бретон.

Він також звернув увагу на те, що у другій половині року в цілому Європейський Союз отримає понад 800 мільйонів доз.

"Колективний імунітет можна досягти для всіх жителів Європейського Союзу в середині липня", - зазначив представник Євросоюзу.

 Яка ситуація у Великій Британії

У Великій Британії 31 301 267 осіб отримали перше щеплення від COVID-19, причому 5 мільйонів вже отримали обидві дози. Варто звернути увагу на те, що це є найшвидшим впровадженням вакцини в Європі.

"У рамках нашої вражаючої програми вакцинації було зроблено понад 5 мільйонів друге доз, що дає найбільш уразливим до COVID людям, в тому числі половині всіх людей старше 80 років, найкращий можливий захист", - заявив нещодавно глава МОЗ Метт Хенкок.

Офіційний Лондон стверджує, що британська влада продовжує йти шляхом досягнення поставленої урядом мети - запропонувати щеплення всім людям старше 50 років до середини квітня і всім дорослим до кінця липня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?