ЄС ухвалив новий пакет санкцій проти РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС ухвалив новий пакет санкцій проти РФ

ЄС ухвалив новий пакет санкцій проти РФ
Джерело:  online.ua

Країни ЄС погодили вже 7 пакет санкцій проти РФ за розв'язану Кремлем війну проти України, у якому також є заборона на купівлю російського золота.

Джерело: Twitter-сторінка президента ЄК Урсули фон дер Ляйєн

ЄС прийняв 7 пакет санкцій проти РФ 

Держави-члени погодилися на наші посилені та продовжені санкції ЄС проти Кремля. Я вітаю це. Це посилає сильний сигнал Москві: ми підтримуватимемо високий тиск стільки, скільки буде потрібно, - зазначила фон дер Ляйєн.

Новий пакет санкцій передбачає ембарго на імпорт російського золота, обмеження проти Сбербанку та розширення персональних санкцій.

Між тим вступила в силу заборона на купівлю російського золота, введена урядом Великої Британії.

Санкції проти вугілля запрацюють з 10 серпня, проти нафти - з 31 грудня 2022 року.

Забороняється будь-який імпорт нафти і нафтопродуктів, вугілля та вугільної продукції і золота, а також придбання, постачання і доставку, прямим або непрямим шляхом цих продуктів, - йдеться у повідомленні британського уряду.

У той же час заступник голови Мінфіна США Уоллі Адейемо повідомив, що обмеження ринкових цін на російську нафту має вступити в силу до кінця грудня цього року.

Ми стежимо за європейським ринком. Члени ЄС представили ідею обмеження цін, але також сказали, що до грудня планують ввести заборону на страхування, - зазначив Адейемо.

Заступник міністра також зазначив, що мета його відомства – простежити, щоб при вступі заборони на страхування в силу, світові ринки отримали межа цін, який допоможе знизити світові ціни на енергоносії.

Євросоюз планує до 2023 року заборонити морський імпорт російської сирої і очищеної нафти.

Між тим прессекретар Держдепу Нед Прайс заявив, що Вашингтон підтримує відновлення Росією поставок газу по газопроводу "Північний потік", оскільки це служить гарантією енергетичної безпеки Європи.

За словами Прайса, відновлення поставок газу дозволить Німеччині та іншим країнам ЄС заповнити резерви на короткострокову перспективу, до моменту, поки Європі не вдасться знизити енергозалежність від Росії.

Речник Держдепу також підкреслив, що Вашингтон зі схваленням поставився до рішення Канади повернути турбіну "Північного потоку" після ремонту назад до Німеччини. Її відправили на місце базування 18 липня.

Відомо, що "Газпром" у четвер, 21 липня, поновив поставки газу по "Північному потоку-1".

Планове відключення найбільшого єдиного газопроводу, по якому російський газ надходить до Німеччини, почалося 11 липня. По ньому транспортується 55 млрд кубометрів газу на рік по дну Балтійського моря.

Nord Stream 1 в останні два роки відновлював поставки газу в термін після техобслуговування, яке проходить щоліта.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?