ЄС ухвалив відкриття спільних кордонів для туристів
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС ухвалив відкриття спільних кордонів для туристів

ЄС ухвалив відкриття спільних кордонів для туристів
Джерело:  online.ua

Держави-учасниці Євросоюзу узгодили пом’якшення обмежень на відвідування з третіх країн за межами співдружності впродовж літнього періоду 2021 року.

Джерело: Reuters

За уточненими даними, йдеться про допуск виключно осіб, які повністю пройшли вакцинацію проти коронавірусу COVID-19 препаратами, які ухвалені на території співдружності.

Перш за все представники 27 країн-учасниць ЄС погодилися дозволити подорожувати з однієї держави до іншої у межах спільних кордонів без обов’язкових тестів і карантину, якщо люди мають посвідчення пройденої вакцинації.

“Обмеження для інших мандрівників повинні ґрунтуватися на тому, якою мірою країна, з якої вони прибувають, контролює зараження COVID-19”, - уточнили під час засідання у п’ятницю, 11 червня.

Країни ЄС також затвердили введення сертифікатів стосовно COVID-19, які міститимуть інформацію про щеплення, наявність імунітету чи негативний результат свіжого тесту на коронавірус. Передбачається, Що остаточно система буде готовою до функціонування до 1 липня, але в окремих регіонах співдружності вона вже працює.

Водночас європейська влада залишила право на обмеження поїздок з регіону, де останнім часом спостерігатимуть сплеск захворюваності.

“Система розроблена також для застосування в країнах, які не є членами Шенгенської зони - Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії, але не для Великобританії”, - додали в офіційній заяві.

Прикордонна політика відповідно рішенню залишається здебільшого справою безпосередньо окремих держав, які можуть вручну обмежувати в’їзд чи виїзд відповідно епідемічній ситуації та чинним у цей момент правилам.

Закордонні відпустки для українців

У Міністерстві охорони здоров’я вважають, що громадяни України зможуть здійснити перші подорожі до країн Євросоюзу вже влітку 2021 року.

“Рівень тестувань та спадаюча динаміка захворюваності можуть вивести Україну в низку країн зі сприятливою епідемічною ситуацією за критеріями Європейського Союзу, а це, своєю чергою, може забезпечити вільні подорожі українців до країн ЄС вже влітку цього року”, - наголосив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?