ЄС узгодив надання Україні нового багатомільйонного траншу
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄС узгодив надання Україні нового багатомільйонного траншу

ЄС узгодив надання Україні нового багатомільйонного траншу
Джерело:  online.ua

Єврокомісія узгодила надання нового траншу українському уряду, який сягатиме 600 мільйонів євро у вигляді другої частини макрофінансової допомоги, яку вже обговорював раніше.

Джерело: РБК-Україна

За словами єврокомісара з питань торгівлі Валдіса Домбровскіса, відповідні кошти офіційний Київ може отримати вже восени.

“Комісія прийняла рішення про виділення другого траншу макрофінансової допомоги ЄС Україні в розмірі 600 мільйонів євро. Це друга і остання виплата в рамках даної програми на загальну суму 1,2 мільярда євро… Україна виконала узгоджені політичні умови, що разом з хорошим прогресом щодо поточної програми України з МВФ дозволило комісії прийти до позитивного рішення щодо другого внеску. Фактична виплата коштів відбудеться наприкінці жовтня”, - наголосив віцепрезидент ЄК.

Кошти - частина масштабної програми з підтримки, яку Україна отримує на тлі боротьби проти кризи й пандемії коронавірусу.

На відповідне рішення вже відреагували в Україні на найвищому рівні. Президент Володимир Зеленський поширив з цього приводу коментар у соціальних мережах, в якому висловився про вдячність.

“Вітаю рішення Єврокомісії про виділення Україні другого траншу макрофінансової допомоги в сумі 600 млн євро. Вдячний ЄС, Урсулі фон дер Ляйен, Валдісу Домбровскісу за позитивну оцінку впроваджуваних Україною реформ. Це свідчення солідарності України та ЄС у подоланні викликів і боротьбі з COVID-19”, - наголосив Зеленський.

Своєю чергою також привітав рішення офіційного Брюсселю голова українського уряду Денис Шмигаль.

“Вдячний Єврокомісії та Валдісу Домбровскісу за надання Україні 600 млн євро 2-го траншу макрофінансової допомоги, який дасть нам можливість відновити економіку після COVID-19. Поглиблюємо наші відносини, продовжуємо реформи, завдяки яким зміцниться стійкість Європи”, - резюмував прем’єр-міністр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?