ЄС висунув вимогу Україні після смерті активіста Шишова
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС висунув вимогу Україні після смерті активіста Шишова

ЄС висунув вимогу Україні після смерті активіста Шишова
Джерело:  online.ua

Представники Європейського Союзу продовжують активно реагувати на смерть у Києві білоруського активіста Віталія Шишова — окрім того, вони вимагають в української влади провести належне розслідування, оскільки це може бути вбивство.

Джерело: "ЄП"

ЄС закликає Україну розслідувати смерть білоруса Шишова

Так, очільник Міністерства закордонних справ Данії Єппе Кофод на своїх сторінках в соціальних мережах наголосив, що шокований моторошною смертю очільника білоруської громадської організації Віталія Шишова.

"Закликаю владу Києва розібратися в справі і представити свої висновки. Неприпустимо, щоб білоруські спортсмени та громадські організації продовжували жити в страху!", - підкреслив данський дипломат.

На цю новину також відреагував його латвійський колега Едгарс Ринкевич - останній назвав новину про смерть "шокуючою".

"Мої глибокі співчуття його родині та друзям. Необхідно провести ретельне розслідування обставин його смерті", - підкреслив очільник дипломатії Латвії у соціальних мережах.

Очільниця Міністерства закордонних справ Швеції Анн Лінде також звернулася до офіційного Києва та зазначила, що розраховує на належне розслідування з боку української влади.

Варто звернути увагу на те,що Міністерство закордонних справ Австрії раніше повідомило, що Відень шокований новиною про смерть у Києві Віталія Шишова та сподівається на прозоре розслідування обставин.

Що відомо про смерть голови Білоруського дому в Україні Віталія Шишова

Очільника Білоруського дому в Україні Віталія Шишова, який зник у Києві 2 серпня, знайшли повішеним у столичному парку. Представники української поліції кажуть, що розпочали кримінальне провадження за статтею "умисне вбивство", однак планують перевіряти всі версії.

За словами колег вбитого, що за Віталієм стежили, і поліція про це знала.

У БДУ звертають увагу на те, що смерть Шишова – це "спланована чекістами операція з ліквідації дійсно небезпечного для режиму білоруса", і заявили, що продовжуватимуть домагатися встановлення істини в загибелі Віталія.

Що важливо розуміти, саме Шишов стояв біля витоків створення Білоруського дому в Україні. Він переїхав до нашої країни восени минулого року. У Білоруському домі Віталій допомогав білоруським громадянам, які переїхали до України, а також займався організацією акцій проти режиму Лукашенка

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?