ЄС жорстко висварив Лукашенка за його витівки у Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС жорстко висварив Лукашенка за його витівки у Білорусі

ЄС жорстко висварив Лукашенка за його витівки у Білорусі
Джерело:  online.ua

У Євросоюзі не вважають можливим продовжувати розвивати відносини з Мінськом, як це тривало до узурпування влади Олександром Лукашенком. Високий представник співдружності Жозеп Боррель нагадав про санкції проти режиму, введені через репресивну політику. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ дипломата під час пленарної сесії Європарламенту.

За його словами, ситуація у республіці не покращилася за останні тижні.

"Ви добре знаєте, що Європейський союз відкинув фальсифіковані результати президентських виборів. Ми ясно заявили, що Лукашенко не має ніякої демократичної легітимності... Ми не визнаємо його як законного президента Білорусі", - підкреслив Боррель.

Водночас єропейська співдружність вже не може вести "бізнес, як зазвичай". Проти 40 білоруських посадовців ввели санкції, оскільки їх звинуватили у фальсифікаціх президентських виборів.

"Рада (ЄС) політично дала свій "зелене світло" для обговорення наступного пакета санкцій, і на цей раз вони поширяться на самого Олександра Лукашенка. Технічна робота почалася відразу після ради та скоро завершиться. У жодної держави-учасниці не виникло заперечень з цього приводу", - нагадав Боррель.

Дипломат звернув увагу на необхідність розробки нових принципів до відносин із білоруським режимом, а от населення республіки повинно й надалі відчувати підтримку Брюсселя у боротьбі за свої законні права.

Як повідомляв ONLINE.UA, Олександр Лукашенко нещодавно виступив з черговою гучною заявою, яка шокувала багатьох громадян його країни — скандальний політик почав стверджувати, що вимушений залишатися при владі не для себе, а "заради своїх прихильників, яких опозиція може порвати на шматки".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?