Естонія передає Україні всі свої 155 мм гаубиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Естонія передає Україні всі свої 155 мм гаубиці

Естонія передає Україні всі свої 155 мм гаубиці
Джерело:  online.ua

Посол Естонії в Україні Каймо Кууск повідомив, що його країна передає Україні всі свої 155 мм гаубиці в рамках найбільшого пакету допомоги.

Джерело: посольство Естонії

Україна отримає всі естонські 155 мм гаубиці 

Хочемо в такий спосіб створити прецедент, щоб в інших країн не лишилося жодних виправдань, чому вони не можуть надати Україні необхідне озброєння для перемоги у війні, – сказав Кууск.

Ці гаубиці будуть передані в рамках поки найбільшого пакету військової допомоги Україні загальною вартістю 113 млн євро.

До нього увійдуть:

  • десятки гаубиць калібру 155 мм FH-70 та 122-мм D-30

  • тисячі артилерійських снарядів калібру 155 мм

  • сотні протитанкових гранатометів М2 «Карл-Густаф» із боєприпасами

  • засоби підтримки артилерійських підрозділів

Загальна військова допомога Естонії Україні вже перевищила 1% ВВП Естонії.

У посольстві Естонії зазначили, що продовжать надавати як базову, так і спеціалізовану підготовку військовим ЗСУ.

Також ми вдячні нашим союзникам, котрі приєдналися до Талліннської декларації та зобов’язалися колективно домагатися надання безпрецедентного набору дотацій, включаючи основні бойові танки, важку артилерію, засоби протиповітряної оборони, боєприпаси та бойові машини піхоти для оборони України, - зазначили в посольстві Естонії.

Нагадаємо, новий пакет допомоги від Естонії було ухвалено 19 січня.

Російська агресія має ціну для всіх нас – ціну, яку ми платимо в євро, а Україна – людськими життями. Ця ціна була б набагато-набагато вищою для всього світу, якби агресія окупилася, — прокоментувала пакет прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?