Естонія підтримує впровадження газового ембарго проти Росії
Категорія
Економіка
Дата публікації

Естонія підтримує впровадження газового ембарго проти Росії

Естонія підтримує впровадження газового ембарго проти Росії
Джерело:  online.ua

Прем‘єр-міністр Естонії Кая Каллас підтримує включення газового ембарго до сьомого пакета санкцій ЄС.

Джерело: Андрій Єрмак

ЄС почне обговорення сьомого пакету санкцій

Естонія, як і Україна, чудово розуміє, що на шостому пакеті санкцій ЄС проти рф зупинятися не можна. Прем‘єр-міністр дружньої країни Кая Каллас підтримує включення газового ембарго до сьомого пакета санкцій ЄС, - написав Єрмак.

Він зазначив, що зараз є багато розмов, що це неможливо, але тільки повне енергетичне ембарго здатне зруйнувати економіку Росії та зупинити її можливість фінансувати війну.

Необхідне запровадження руйнівних санкцій без зайвих «але», без компромісних рішень, так само, як Захід має надати Україні всю ту зброю, яку ми просимо, без вагань, щоб зупинити війну. Не можна відкладати щось на потім.

Нагадаємо, що газового ембарго не буде у сьомому пакеті санкцій ЄС проти РФ. Про це сказав канцлер Австрії Карл Негаммер, прибувши на другий день саміту лідерів Євросоюзу в Брюсселі.

Вчора було чітко зрозуміло, і сьогодні я знову скажу: газове ембарго не буде темою. Олаф Шольц також чітко заявив про це. Газ – це зовсім інше, ніж нафта, коли йдеться про безпеку постачання. Російську нафту набагато простіше компенсувати… Газ – це зовсім інше, тому газове ембарго не буде питанням у наступному пакеті санкцій, - сказав він.

Лідери ЄС нарешті погодили шостий пакет санкції проти РФ, який включав нафтове ембарго.

Санкції негайно вплинуть на 75% імпорту російської нафти. А до кінця року 90% російської нафти, яка імпортується до Європи, потрапить під заборону, - сказав голова Європейської ради Шарль Мішель.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?