Євробачення-2023 відбудеться не в Україні — планують провести у Британії
Категорія
Культура
Дата публікації

Євробачення-2023 відбудеться не в Україні — планують провести у Британії

Євробачення-2023 відбудеться не в Україні — планують провести у Британії
Джерело:  online.ua

17 червня Європейська мовна спілка ухвалила рішення, що пісенний конкурс Євробачення у 2023 році відбудеться не в Україні. Організатори звернулися до Великої Британії, оскільки хочуть обговорити можливість проведення конкурсу там, адже представник цієї країни посів друге місце.

Джерело:  EBU

Євробачення-2023 хочуть провести у Британії

EBU хотів би подякувати UA.Суспільне за їхню щиру співпрацю та відданість вивченню всіх сценаріїв протягом кількох тижнів після перемоги Kalush Orchestra's 14 травня в Турині та поділитися своїм сумом та розчаруванням з приводу того, що конкурс наступного року не може бути проведений в Україні...В результаті цього рішення, відповідно до правил і для забезпечення безперервності заходу, EBU тепер почне переговори з Великою Британією, що посіла друге місце цього року, про потенційне проведення конкурсу Євробачення-2023 року в Сполученому Королівстві, - йдеться в заяві Європейської мовної спілки.

Окрім того, представники EBU звертають увагу на те, що хотіли б, щоб перемога України позначилася на конкурсі наступного року

Це буде для нас пріоритетом у наших обговореннях з можливими господарями, - наголосили вони.

Як відомо, 14 травня гурт Kalush Orchestra посів перше місце на Євробаченні-2023 та приніс третю в історії перемогу нашій країні на цього пісенному конкурсі.

Kalush Orchestra (фото — скриншот відео)

Тиждень тому уряд створив організаційний комітет з проведення в Україні Євробачення-2023.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?