Єврокомісія схвалила підписання угоди про "відкрите небо" з Україною
Категорія
Світ
Дата публікації

Єврокомісія схвалила підписання угоди про "відкрите небо" з Україною

Єврокомісія схвалила підписання угоди про "відкрите небо" з Україною
Джерело:  online.ua

8 квітня офіційно стало відомо, що Європейська комісія схвалила оновлений проєкт рішення Ради Європейського Союзу про підписання Угоди між Україною, ЄС і його державами-членами про Спільний авіаційний простір, яка відома як угода про "відкрите небо". 

Джерело: представництво України в Європейському Союзі

За словами експертів, наступний крок – внесення проєкту на розгляд Ради Євросоюзу, а також його остаточне схвалення.

Що відомо про угоду про "відкрите небо"

"Укладення цієї угоди сприятиме створенню спільного авіаційного простору між Україною та ЄС на основі спільних та надійних стандартів ЄС у сфері безпеки польотів, управління повітряним рухом та захисту прав споживачів", - наголошує пресслужба представництва України в ЄС.

Окрім того, наголошується, що завдяки угоді буде стрімко зростати кількість рейсів, розшириться географія, відкриються нові можливості для громадян та бізнесу.

"Спільний авіаційний простір Україна-ЄС створить умови для нових комерційних можливостей авіаліній України і держав-членів ЄС, а також сприятиме залученню інвестицій в авіаційну сферу України", - сказано в офіційній заяві представництва.

Не можна також не згадати про те, що угода про спільний авіаційний простір з ЄС повинна була бути підписана 11 лютого, однак на початку лютого команда глави держави Володимира Зеленського заявила, що підписання зірвалося.

Що важливо розуміти, ця угода була парафована ще 8 років тому, проте досі не була підписана через британсько-іспанську суперечку щодо належності Гібралтара.

Читайте також:

  • 7 квітня Володимир Зеленський звільнив представника України в Європейському Союзі Миколу Точицького. Посад позбулися також ще 6 топ-дипломатів, який керували посольствами нашої країни в інших країнах.

  • ЄС екстрено звернувся до України на тлі загострення на Донбасі.

  • Представник Європейського Союзу Тьєррі Бретон прогнозує, що населення ЄС може досягти колективного імунітету проти коронавірусу до середини липня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?