Європарламент скасував імпортні мита на український експорт на рік
Категорія
Економіка
Дата публікації

Європарламент скасував імпортні мита на український експорт на рік

Європарламент скасував імпортні мита на український експорт на рік
Джерело:  online.ua

Європарламент підтримав скасування імпортних мит ЄС на весь український експорт на один рік.

Джерело: пресслужба Європрламенту

ЄС скасував мита на українські товари

За це рішення у відповідь на наслідки війни Росії проти України проголосували 515 євродепутатів, 32 були проти, ще 11 утрималися.

Надання Україні необхідної підтримки для захисту не закінчується на полі бою; це включає забезпечення того, щоб економіка України залишалася стійкою та конкурентоспроможною. Сьогодні ми повинні показати, що наша підтримка України є абсолютною, непохитною та незворотною, впроваджуючи ці безпрецедентні заходи з лібералізації торгівлі. Слава Україні!, – заявила постійний доповідач по Україні Сандра Калніете.

Ці дії повністю скасують імпортні мита на промислову продукцію, вхідні мита на фрукти та овочі, а також антидемпінгові мита та захисні заходи щодо імпорту сталі на період до одного року.

ЄС є найважливішим торговельним партнером України, на його частку припадає понад 40% її загальної торгівлі товарами у 2021 році. У свою чергу, Україна була 15-м за величиною торговим партнером ЄС, що становить близько 1,2% загальної торгівлі ЄС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?