Європарламент вимагає у ЄС готувати початок переговорів про вступ України
Категорія
Політика
Дата публікації

Європарламент вимагає у ЄС готувати початок переговорів про вступ України

Європарламент вимагає у ЄС готувати початок переговорів про вступ України
Джерело:  online.ua

2 лютого керівництво Європейського парламенту на офіційному рівні підтримало резолюцію, в якій закликає владу ЄС розпочати роботу над початком перемовин щодо членства України у блоці. Варто зазначити, що за це рішення проголосували 489 євродепутатів, 36 виступили "проти", а ще 49 "утрималися".

Джерело: "ЄП"

Європарламент закликає готувати початок перемовин щодо вступу України

Європейські дипломати у своїй резолюції описали очікування від майбутнього саміту між політичними лідерами України та ЄС, який пройде 3 лютого в українській столиці.

 Окрім того, наголошується, що у документі є вимога до ЄС "працювати над початком переговорів про вступ і підтримати дорожню карту, що окреслює наступні кроки, які дозволять Україні приєднатися до єдиного ринку ЄС".

Підтверджуючи свою прихильність майбутньому членству України в ЄС після офіційного подання заявки 28 лютого 2022 року, депутати Європарламенту наголошують, що вступ є процесом, який ґрунтується на заслугах і передбачає дотримання відповідних процедур, а також виконання реформ і критеріїв вступу, - йдеться в повідомленні ЗМІ.

Також зазначається, що у ЄП закликали команду українського лідера Володимира Зеленського якнайшвидше втілити в життя важливі реформи, щоб ефективно відповідати критеріям членства в ЄС.

Фото - скриншот

Європарламент просить країни-члени ЄС збільшити і прискорити військову допомогу Києву, зокрема, надання зброї, а також необхідної політичної, економічної, інфраструктурної, фінансової та гуманітарної підтримки, - повідомляють журналісти.

Європарламент також закликає продовжувати тиск на РФ

Європейські депутати вкотре повторили заклик стосовно використання заморожених активів Центробанку РФ, а також активів російських олігархів з метою фінансування післявоєнної відбудови нашої країни.

Ба більше, керівництво ЄП просить офіційний Брюссель якнайшвидше прийняти десятий пакет санкцій проти країни-агресорки РФ, а також постійно і проактивно пропонувати нові сектори та осіб для застосування санкцій.

Зокрема, пролунала пропозиція накласти санкції на такі компанії, як "Лукойл" і "Росатом", які все ще присутні на ринку Євросоюзу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?