Європарламент визнав Росію державою-спонсором тероризму
Категорія
Політика
Дата публікації

Європарламент визнав Росію державою-спонсором тероризму

Європарламент визнав Росію державою-спонсором тероризму
Джерело:  online.ua

Європарламент прийняв резолюцію про визнання Росії державою-спонсором тероризму. Депутати Європарламенту закликають ЄС та його країни-члени розробити законодавчу базу ЄС, яка буде застосовувати санкції проти російського режиму.

Джерело: Європейська народна партія

Європарламент прийняв резолюцію про визнання Росії державою-спонсором тероризму

З 24 лютого російські війська здійснили напади на житлові райони, вбили тисячі українських мирних жителів і здійснили терористичні акти по всій країні, націлюючись на різні елементи цивільної інфраструктури. Триваючі навмисні звірства проти мирного населення та цивільної інфраструктури в Україні чітко показують, що Росія є терористичним режимом. Це повинно мати правові наслідки, - зазначили у партії.

Резолюцію підтримали 494 європарламентарі, 58 були проти, 44 утрималися.

У найбільшій фракції Європейського парламенту закликали створити спеціальний міжнародний трибунал для злочину агресії.

Це єдиний інструмент, який спрямований безпосередньо на злочини Путіна. Це також для того, щоб показати як Путіну, так і його еліті, що після війни не буде можливості повернутися до звичайного бізнесу, - зазначили там.

Президент України Володимир Зеленський привітав це рішення.

Європарламент визнав, що Росія здійснює "невибіркові атаки на житлові райони та цивільну інфраструктуру" в Україні, в результаті чого загинули тисячі людей.

На окупованих територіях агресори проводять "страти без суду і слідства, здійснюють викрадення, сексуальне насильство, катування та інші звірства", додається в резолюції.

Також згадано про масові вбивства в Бучі, Ірпені, Ізюмі та Лимані, а також напади на маріупольський театр та залізничний вокзал Краматорська.

У Європарламенті підкреслили, що Росія порушує принципи Статуту ООН, спричинила гуманітарну кризу в Маріуполі та зруйнувала 95% міста, перекриває доступ українців до газу, електроенергії, води та інтернету, а також до основних товарів і послуг.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?