Євросоюз досягнув консенсусу щодо членства України — Кулеба
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз досягнув консенсусу щодо членства України — Кулеба

Євросоюз досягнув консенсусу щодо членства України — Кулеба
Джерело:  online.ua

Як заявив 2 жовтня глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба, в Європейському Союзі уже є консенсус стосовно того, чи приймати Україну. Про це він повідомив під час пресконференції за підсумками неформальної зустрічі голів МЗС держав Євросоюзу в Києві.

Джерело:  "Європейська правда"

Євросоюз досягнув консенсусу щодо членства України: перші подробиці

Шеф української дипломатії звертає увагу на те, що за столом переговорів міністрів "відчувався консенсус: це (членство України. – ред.) лише питання часу".

За його словами, станом на сьогодні усі налаштовані рухатись уперед із максимальною швидкістю з урахуванням всіх реформ, які проводила, проводить і буде проводити наша країна.

Наш ключовий сигнал був такий: ми виконаємо всі сім ключових рекомендацій Єврокомісії для відкриття переговорів про членство. Очікуємо, що вони будуть оцінені чесно, прозоро, без додаткових умов. І атмосфера свідчить, що в нас є консенсус із цього приводу, – підкреслив очільник МЗС України.

Членство України в ЄС буде першосортним

Як зазначив Дмитро Кулеба, наразі жодних дискусій між офіційними Києвом та Брюсселем щодо неповного членства не ведеться.

Про це він повідомив, відповідаючи на запитання українських журналістів.

Шеф української дипломатії вирішив прокоментувати заяву очільника Кабміну Дениса Шмигаля, який минулого тижня сказав, що Україну не влаштує членство в ЄС "другого сорту".

Дмитро Кулеба наголосив, що жодних подібних пропозицій з боку влади ЄС не лунало.

За його словами, дискусія триває лише з усвідомленням з того, що Україна стане повноправним членом ЄС.

Україна – першосортна держава, і її членство в ЄС теж буде першосортним, – підкреслив глава МЗС.

Шеф європейської дипломатії Жозеп Боррель звернув увагу на те, що поняття "часткового чи 35%-го членства" в Євросоюзі просто не існує.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?