Євросоюз екстрено відправляє інспекцію в РФ через Спутник V
Категорія
Світ
Дата публікації

Євросоюз екстрено відправляє інспекцію в РФ через Спутник V

Євросоюз екстрено відправляє інспекцію в РФ через Спутник V
Джерело:  online.ua

22 березня офіційно стало відомо, що Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) вже у квітні направить в Росію групу експертів для перевірки виробництва скандальної вакцини від коронавірусу "Спутник V". З такою гучною заявою виступив очільник департаменту загроз здоров'ю і стратегії вакцинації EMA Марко Кавалері в ефірі італійського каналу Rai3, інформує ONLINE.UA з посиланням на видання  La Presse.

"Ми розглядаємо три вакцини. Curevac, яку ми сподіваємося затвердити приблизно в червні. Також ми маємо Novavax, засновану на більш традиційній технології, а також на системі, що підсилює імунну відповідь. Третя вакцина - російська Sputnik V. Ми розпочали огляд, тому розглядаємо всі дані, щоб швидше дозволити її, коли досьє буде заповнене. У квітні ми також проведемо деякі перевірки виробництва в Росії", - наголосив європейський чиновник.

Марко Кавалері звернув увагу на те, що лише після отримання всіх необхідних даних регулятор Європейського Союзу зможе затвердити російську вакцину.

"У квітні ми також проведемо перевірки в Росії як на виробництві, так і в місцях клінічних досліджень. Коли ми отримаємо всі дані, які будуть необхідні, з’явиться можливість затвердити цю вакцину", - підкреслив чиновник.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) розпочало експертизу вакцини російської вакцини "Спутник V", яка може завершитися затвердженням препарату для використання у 27 країнах-членах Євросоюзу. Що важливо розуміти, єврокомісар з внутрішнього ринку Тьєррі Бретон почав стверджувати, що Європейський Союз не потребує скандальної російської вакцини "Спутник V" проти коронавірусу і може домогтися імунітету на всьому континенті, використовуючи виробництво вакцин у Європі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що прем’єр-міністр Словаччини Ігор Матович несподівано для всіх повідомив, що абсолютно готовий піти у відставку, щоб нарешті покласти край політичній кризі в країні, яку спровокувала закупка скандальної російської вакцини проти коронавірусу "Спутник V".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?