Євросоюз хоче вдарити по російському сектору дронів у дев’ятому пакеті санкцій — ЗМІ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Євросоюз хоче вдарити по російському сектору дронів у дев’ятому пакеті санкцій — ЗМІ

Євросоюз хоче вдарити по російському сектору дронів у дев’ятому пакеті санкцій — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Європейський Союз має намір запровадити обмеження на російський сектор безпілотників у рамках нового пакету санкцій, який блок планує затвердити 7 грудня.

Джерело: Bloomberg

ЄС може включити російський сектор БПЛА до списку санкцій

ЄС також розглядає обмеження на інші технології та компоненти, які використовуються Москвою у військових цілях, а також заходи, спрямовані на подальші послуги, інвестиції та медіа-фінансовий сектор Росії.

Дев’ятий пакет санкцій також включать близько 180 фізичних та юридичних осіб.

Очікується, що новий пакет санкцій буде офіційно запропонований і обговорений цього тижня, і мета полягає в тому, щоб затвердити заходи до зустрічі лідерів ЄС у Брюсселі наступного тижня, - повідомили джерела видання.

Для прийняття санкцій ЄС потрібна підтримка всіх держав-членів, і список санкцій може змінитися до ухвалення рішення.

Протягом останніх місяців РФ використовувала дрони для атак на енергетичну та цивільну інфраструктуру України. Серед них були й БПЛА іранського виробництва.

Кремль та Іран заперечують використання іранських безпілотників в Україні. Проте Іран пізніше заявив, що продав дрони РФ, але ще до вторгнення в Україну.

Нагадаємо, що 5 грудня набуло чинності обмеження та заборона ЄС на морський імпорт російської сирої нафти до блоку та ліміт ціни на російську нафту.

Виробництво БПЛА в Росії

У листопаді газета The Washinghton Post повідомила, що Москва уклала з Тегераном угоду про початок виробництва іранських бойових безпілотників на території Росії.

Видання зазначає, що РФ могла б збільшити свої запаси відносно недорогих, але доволі руйнівних дронів, які вона активно застосовувала для атак по Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?