Євросоюз озвучив звинувачення РФ щодо вакцинації
Категорія
Світ
Дата публікації

Євросоюз озвучив звинувачення РФ щодо вакцинації

Євросоюз озвучив звинувачення РФ щодо вакцинації
Джерело:  online.ua

Шеф європейської дипломатії Жозеп Боррель публічно поскаржився на те, що комнада російського президента Володимира Путіна займається дискредитацією західних вакцин. Представник Європейського Союзу заявив, що вимагає негайно припинити вести дезінформаційну кампанію щодо вакцинації. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  DW.

За словами Борреля, РФ націлена на послаблення демократії Євросоюзу, а обсяги інформаційних атак ведуться в індустріальних масштабах. З такою гучною заявою він виступив під час слухань спецкомітету Європарламенту по іноземному втручанню. Як стверджує європейський дипломат, дезінформаційна кампанія команди Володимира Путіна поширює й фейки, зокрема, про користь носіння масок та інших обмежувальних заходів. Окрім того, також можна помітити вихваляння власної вакцини.

"Ми бачили, як прокремлівські канали поширювали твердження про те, що носити маски марно, або підігрівали голоси проти локдауна", – стверджує Жозеп Боррель.

Димпломат звертає увагу на те, що намагався робити усе можливе, щоб вести конструктивний діалог з офіційною Москвою, однак Кремлю це не сподобалося, особливо, коли мова заходила про права людини, політичні ув'язнення та інші речі, які Росія просто ігнорує. За словами Жозепа Борреля, у європейській зовнішньополітичній службі виявляли та протидіяли маніпулятивним меседжам росіян протягом кількох тижнів.

Не можна також не згадати про те, що раніше Жозеп Боррель вирішив пояснити, чому РФ розриває відносини з Євросоюзом.

"Росія відключається від ЄС. Режим Путіна використовує всі засоби, включаючи дезінформацію, для забезпечення свого виживання", — стверджує дипломат.

Він також нагадав про скандал, який команда Путіна влаштувала під час перебування глави дипломатії ЄС в Москві.

"Цей досвід показав нам, що Росія не хоче взаємодії з Європейським союзом, так як для них, то, що ми уособлюємо, ліберальні цінності і демократію, розглядається як загроза. Щось таке, з чим вони не можуть жити", — каже Жозеп Боррель.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Боррель розкрив подробиці закритих переговорів з представником Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?