Євросоюз переважно позитивно оцінив виконання Україною Угоди про асоціацію
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз переважно позитивно оцінив виконання Україною Угоди про асоціацію

Євросоюз переважно позитивно оцінив виконання Україною Угоди про асоціацію
Джерело:  online.ua

Європейський Союз у своєму щорічному звіті про виконання Україною Угоди про асоціацію з ЄС оцінив реформи переважно позитивно, проте до Києва є зауваження.

Джерело: звіт Єврокомісії

ЄС опублікував звіт щодо асоціації з Україною

Незважаючи на виклики, в тому числі з боку Росії, Україна зробила важливі кроки в імплементації Угоди про асоціацію. Реформи, здійснені на сьогоднішній день у цьому контексті, дозволяють Україні з упевненістю розпочати новий етап відносин з ЄС після рішення Європейської Ради про надання Україні статусу країни-кандидата. Нелегітимна та неспровокована військова агресія Росії проти України не завадить ЄС підтримати програму реформ в Україні, - сказав головний дипломат ЄС Жозеп Боррель .

У звіті зазначається, що в період, який охоплює звіт, Україна зазнала виклику через дестабілізуючі дії Росії, конфлікт на сході та пандемію коронавірусу.

Жозеп Боррель (фото — flickr.com)

У звіті підкреслюється, що Україна, незважаючи на це, продовжує надавати пріоритет асоціації та подальшій інтеграції з ЄС, і що, незважаючи на ці виклики, ключові реформи набули нового імпульсу.

У сфері правосуддя, верховенства права та боротьби з корупцією, відбулося декілька позитивних зрушень, зокрема прийняття ключових законів, спрямованих на реформування Вищої ради юстиції (ВРЮ) та відновлення діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС).

Серед важливих невирішених викликів – термінова реформа Конституційного Суду (КСУ).

Було прийнято новий закон про Національне антикорупційне бюро (НАБУ), який створює таку необхідну чітку правову базу для цього офісу. Відбір нового керівника САП не завершився.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) продовжив нарощувати солідний досвід, і було прийнято закон про захист викривачів.

Україна продовжує досягати значних успіхів у сфері цифрової трансформації. Україна прийняла закон про регулятора телекомунікацій, що стало важливим кроком у наближенні законодавства до acquis ЄС.

Цифрова трансформація вже сприяла більш ефективному та прозорому уряду та боротьбі з корупцією.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?