Євросоюз продовжив санкції проти РФ ще на 6 місяців
Категорія
Економіка
Дата публікації

Євросоюз продовжив санкції проти РФ ще на 6 місяців

Євросоюз продовжив санкції проти РФ ще на 6 місяців
Джерело:  online.ua

27 січня Євросоюз продовжив санкції проти РФ ще на шість місяців, до 31 липня 2023 року.

Джерело: Єврорада

ЄС подовжив санкції проти РФ

Ці санкції, вперше запроваджені у 2014 році у відповідь на дії Росії, що дестабілізують ситуацію в Україні, були значно розширені з лютого 2022 року у світлі неспровокованої та невиправданої військової агресії Росії проти України.

Зазначається, що санкції наразі складаються з широкого спектру галузевих заходів, включаючи обмеження торгівлі, фінансів, технологій і товарів подвійного використання, промисловості, транспорту та предметів розкоші.

Окрім цього, вони охоплюють заборону на імпорт або передачу морської сирої нафти та певних нафтопродуктів з Росії до ЄС, блокування SWIFT для кількох російських банків, а також призупинення мовлення та ліцензій кількох підтримуваних Кремлем каналів дезінформації.

У Євросоюзі нагадали, що крім економічних санкцій проти РФ, Євросоюз також обмежив економічні відносини із незаконно анексованим Кримом і містом Севастополь, а також непідконтрольними уряду територіями Донецької та Луганської областей; запровадив індивідуальні обмежувальні заходи (заморожування активів і обмеження на поїздки) щодо широкого кола фізичних та юридичних осіб, а також дипломатичні заходи.

Що відомо про новий пакет санкцій проти РФ

24 лютого ЄС готується запровадити 10-й пакет санкцій проти РФ. Ще раніше можуть бути запроваджені санкції проти Білорусі.

За словами президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн, десятий пакет санкцій "буде головним чином зосереджений на закритті лазівок, на тому, щоб покінчити з ухилянням від санкцій, і на запровадженні вагомих наслідків для тих, хто обходить санкції Європейського Союзу".

Також у пакет можуть включити додаткові обмеження щодо російських пропагандистських ресурсів та нові відключення російських банків від SWIFT.

Україна, Польща та Литва закликають ЄС запровадити санкції проти ядерного сектора РФ. Угорщина вже заявила, що заблокує подібні пропозиції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?