Євросоюз запровадив нові санкції проти Януковича та його сина
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз запровадив нові санкції проти Януковича та його сина

Євросоюз запровадив нові санкції проти Януковича та його сина
Джерело:  online.ua

Рада Європейського Союзу вирішила запровадити нові санкції проти Віктора Януковича та його сина Олександра через посягання з їхнього боку на суверенітет та незалежність України.

Джерело: Рада ЄС

Євросоюз ввів нові санкції проти Януковичів

Рада ЄС вирішила запровадити обмежувальні заходи щодо  Віктора Януковича та його сина  у відповідь на агресію Росії проти України.

Рада додала проросійського колишнього Президента України  Віктора Федоровича Януковича та його сина Олександра Вікторовича Януковича  до списку осіб, організацій та органів, які підпадають під  обмежувальні заходи, викладеного в Додатку до Рішення 2014/145/CFSP, через їх роль у підриві або загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України та стабільності та безпеці держави.

У Раді додають, що випадку Олександра Януковича санкції також накладено за здійснення оборудок із бойовиками ОРДЛО.

Нагадаємо, що Віктор Янукович залишив Україну взимку 2014 року після Революції Гідності.

У січні 2019 року в Україні його заочно засудили до 13 років ув’язнення. Януковича визнали винним у державній зраді, а також у пособництві у веденні агресивної війни.

У травні суд дозволив взяти Януковича під варту у справі про підписання так званих Харківських угод 2010 року.

31 травня ДБР почало проводити спецрозслідування щодо Миколи Азарова через "Харківські угоди".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?