Євросоюз затвердив восьмий пакет санкцій проти РФ у відповідь на анексію
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз затвердив восьмий пакет санкцій проти РФ у відповідь на анексію

Євросоюз затвердив восьмий пакет санкцій проти РФ у відповідь на анексію
Джерело:  online.ua

Рада Європейського союзу офіційно затвердила рішення запровадити новий пакет економічних та індивідуальних санкцій проти Росії у відповідь на незаконну анексію Росією українських територій.

Джерело: "Європейська правда"

ЄС ухвалив восьмий пакет санкцій проти Росії у відповідь на анексію

Що важливо розуміти, ухвалений офіційним Брюсселем пакет вводить в законодавство Євросоюзу основу для встановлення верхньої межі цін на морське транспортування російської нафти до третіх країн та подальших обмежень на морське транспортування сирої нафти та нафтопродуктів до третіх країн.

Окрім того, наголошується, що заборонять здійснювати морські перевезення та надавати технічну допомогу, брокерські послуги, фінансування чи фінансову допомогу, пов'язані з морськими перевезеннями до третіх країн сирої нафти (з грудня 2022 року) або нафтопродуктів (з лютого 2023 року), що походять чи експортуються з Росії.

Однак також зазначається, що надавати транспортні та зазначені послуги можна буде, якщо нафта або нафтопродукти закуповуються за встановленим граничним рівнем цін або дешевше.

Ба більше, ЄС вирішив ввести додаткові обмеження на імпорт на деревну масу та папір, цигарки, пластмасу та косметику, а також на елементи, що використовуються в ювелірній промисловості, такі як каміння та дорогоцінні метали, які загалом приносять Росії значні доходи.

Продаж, передача постачання або експорт додаткових товарів, що використовуються в авіаційній галузі, також будуть обмежені. Новий пакет також включає накладення санкцій на фізичних та юридичних осіб, причетних до організації незаконних "референдумів", представників оборонного сектору та осіб, які поширюють дезінформацію про війну, - повідомляє європейська влада.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?