Євросоюз зменшив поставки нафти РФ на 90% — Маасікас
Категорія
Економіка
Дата публікації

Євросоюз зменшив поставки нафти РФ на 90% — Маасікас

Євросоюз зменшив поставки нафти РФ на 90% — Маасікас
Джерело:  online.ua

Голова Представництва ЄС заявив, що Європейський Союз припинив поставки російської нафти на 90%.

Джерело: глава Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас в інтервʼю Укрінформу

ЄС зменшив енергетичну залежність від Росії

Ми радикально зменшили енергетичну залежність від росії, адже однією з головних санкцій ЄС стало припинення 90% поставок російської нафти до Європи до кінця 2022 року, а відтак і позбавлення москви відповідних доходів, - заявив Маасікас.

Він зазначив, що РФ можливо продає свою нафту на інші ринки, але доходи різко зменшилися і обмежені тим фактом, що Кремль змушений продавати свою нафту зі значною знижкою за барель – російська нафта продається на 30 доларів дешевше від середньої світової ціни.

Також дипломат ЄС наголосив, що поступове ембарго на нафту та газ Росії звільняє країни Європи рід енергетичної залежності від Кремля.

Матті Маасікас додав, що санкції Євросоюзу завдають і завдаватимуть значних збитків російській економіці і обмежить ролітичні та економічні можливості Путіна.

Велика Британія припинила купувати російський газ

Нагадаємо, уряд Великої Британії оголосив про припинення імпорту російського скрапленого газу з 1 січня.

Ми відрізаємо Путіна від фінансування його незаконної війни та підтримуємо країни у всьому світі, щоб зменшити їх власну залежність, — написало МЗС Британії.

Як повідомлялося раніше, парламент Британії зобов’язався припинити імпорт нафти та вугілля з Росії до кінця 2022 року, а також припинити імпорт газу «якнайшвидше після цього».

Країна запровадила заборону на російський газ, яка набула чинності 1 січня 2023 року.

У 2021 році РФ продала Великій Британії 4% газу, 9% нафти та 27% вугілля на загальну суму 4,5 мільярда фунтів стерлінгів.

За статистикою торгівлі Великої Британії, Лондон за сім місяців після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, імпортував з Росії нафти на 2 мільйони фунтів стерлінгів, але без вугілля чи газу.

Загальний імпорт російських енергоносіїв до Британії за рік до жовтня 2022 року склав 3,36 мільярда фунтів стерлінгів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?