Facebook буде блокувати спростування та фейки про Голокост
Категорія
Технології
Дата публікації

Facebook буде блокувати спростування та фейки про Голокост

Facebook буде блокувати спростування та фейки про Голокост
Джерело:  online.ua

Всесвітньо відома соціальна мережа Facebook офіційно повідомила своїм користувачам про обмеження доступу до контенту про заперечення Голокосту в рамках програми по боротьбі з ненависницькими висловлюваннями. З такою гучною заявою першим виступив незмінний очільник корпорації Марк Цукерберг. За його словами, тепер адміністрація Facebook буде направляти людей, які шукають дані, пов'язані з Голокостом або його запереченням, на правдиву інформацію поза соціальною мережею. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на допис Цукерберга.

Варто звернути увагу на те, що компанія посилається на дослідження, згідно з результатами якого 25% американців у віці від 18 до 39 років вважають, що Голокост — це міф чи перебільшення. Окрім того, наголошується, що деякі з них не впевнені в істинності факту геноциду єврейського народу. Марк Цукерберг вже встиг прокоментувати це рішення в своєму акаунті. Хоча 2 роки тому власник компанії вважав "глибоко образливим" заперечення Голокосту, однак тоді стверджував, що соціальним мережам не варто обмежувати контент щодо нього.

"Я боровся з протиріччям відстоювання свободи вираження поглядів та шкодою, яка заподіюється мінімізацією або запереченням жаху Голокосту. Моє мислення розвинулося в міру того, як я бачив дані, що демонструють зростання насильства на ґрунті антисемітизму. Провести правильні кордони між тим, що прийнятно і що неприйнятно, непросто, але я вважаю, що з урахуванням нинішнього стану справ в світі, що це баланс", — наголосив Марк Цукерберг.

Варто також нагадати про те, що нещодавно багато відомих компаній офіційно оголосили бойкот соцмережі Facebook. Як уже згадувалося, вони відмовляються від рекламної співпраці, в результаті чого акції компанії падають. CEO корпорації Марк Цукерберг вперше прокоментував гучний скандал, в центрі якого опинилася його команда. Він під час онлайн-зустрічі зі співробітниками почав переконувати, що цей бойкот не завдасть серйозної шкоди для Facebook.

Як повідомляв ONLINE.UA, демократи у американському Конгресі оголосили справжню війну Apple, Google, Amazon та Facebook. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?