Facebook ліквідував ботоферми, пов'язані з Порошенком та його партією
Категорія
Політика
Дата публікації

Facebook ліквідував ботоферми, пов'язані з Порошенком та його партією

Facebook ліквідував ботоферми, пов'язані з Порошенком та його партією
Джерело:  online.ua

Адміністрація соціальної мережі Facebook підтвердила проведення масштабної "чистки" серед акаунтів ботів, які підозрювали у паранормальній політичній активності. Перш за все заходи вдарили по ботофермах, асоційованих з "Європейською солідарністю" Петра Порошенка. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний блог Facebook.

За офіційними даними, видалення спіткало десятки груп і сторінок не тільки у Facebook, а також в Instagram.

"Ми видалили 27 облікових записів Facebook, 37 сторінок, 21 групу та 13 облікових записів Instagram, що створили в Україні та зосереджувались на внутрішній аудиторії. Наше розслідування виявило зв'язки з особами, пов'язаними як з партією "Європейська солідарність", так і з громадською організацією "Справа Громад" в Україні", - пояснила адміністрація.

Також у соціальній мережі видалили 13 акаунтів, 31 сторінку, шість угрупувань та 3 облікових записів в Instagram. Її пов'язували з українською неурядовою організацією "Антикорупційний форпост".

Схожі "чистки" спіткали багато акаунтів та сторінок, пов'язаних з Росією, Аргентиною, Казахстаном, Киргизстаном, Бразилією, Пакистаном, Іраном, Марокко, Індонезією.

Офіційною причиною видалення стали чисельні порушення правил безпеки. Сторінки маніпулювали публічними дискусіями та робити це скоординовано й масово.

Слід нагадати, що боти у Facebook, асоційовані з Порошенком, стали окремим явищем для України. Вони навіть отримали власну назву "порохоботи", так інколи називали й реальних людей, які підтримували політика в соцмережі.

Як повідомляв ONLINE.UA, резонансний штурм Капітолію Сполучених Штатів продовжує лунати різноманітними наслідками для його учасників та осіб, співчуваючих їм. Адміністрація Twitter заблокувала 70 тисяч акаунтів через поширення відомостей про теорію змови QAnon.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?