Facebook пригрозив, що може піти з європейського ринку через конфлікт з ЄС
Категорія
Технології
Дата публікації

Facebook пригрозив, що може піти з європейського ринку через конфлікт з ЄС

Facebook пригрозив, що може піти з європейського ринку через конфлікт з ЄС
Джерело:  online.ua

15 грудня офіційно стало відомо, що Єврокомісія має намір представити знакове регулювання, щоб обмежити можливості технологічних гігантів Facebook, Amazon, Google та інших на своєму ринку. Як стверджують анонімні джерела декількох ЗМІ, влада ЄС планує ввести нові жорсткі правила для технологічних гігантів, а за порушення передбачити величезні штрафи. Також зазначається, що в проєктах під назвою "Акт про цифрові послуги" та "Акт про цифрові ринки" описані конкретні правила, спрямовані на обмеження впливу глобальних інтернет-компаній на ринок ЄС. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на DW.

За попередніми дакними, в запропонованому регулюванні міститься список того, що можна, а що не можна робити інтернет-гігантам, а також описані можливі покарання для них. Як стверджують співрозмовники видання, фірми можуть бути оштрафовані до 10% їх річного обороту за порушення правил конкуренції. Окрім того, наголошується, що технологічним гігантам може бути повністю заборонений доступ на ринок ЄС за "серйозні і неодноразові порушення закону".

"Компанії повинні будуть інформувати ЄС про будь-які заплановані злиття або поглинання. Певні види даних повинні будуть передаватися регулюючим органам і конкурентам. Європейські та американські регулюючі органи все більше стурбовані практикою ведення бізнесу гігантів та використанням ними даних користувачів. Особливо це стосується фірм, що купують інші компанії, аби усунути потенційних конкурентів", — йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, Facebook і інші компанії попередили Європейський Союз про те, що посилення регулювання може спонукати їх піти з ЄС, що може коштувати робочих місць і заблокувати доступ для користувачів з Євросоюзу.

Як повідомляв ONLINE.UA, 9 жовтня стало відомо, що демократи у американському Конгресі оголосили справжню війну Apple, Google, Amazon та Facebook. За словами представників офіційного Вашингтону, саме цих техногігантів хочуть роздрібнити й позбавити монополії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?