Facebook змусила розробника видалити розширення для моментальної відписки від усіх сторінок
Категорія
Технології
Дата публікації

Facebook змусила розробника видалити розширення для моментальної відписки від усіх сторінок

Facebook змусила розробника видалити розширення для моментальної відписки від усіх сторінок
Джерело:  online.ua

Компанія Facebook заблокувала користувача і його розширення, яке могло миттєво відписати аккаунт від всіх сторінок в соціальній мережі — таким зізнанням поділився британський розробник Луї Барклай.

Джерело:  Slate

Facebook змусила видалити розширення для моментальної відписки Unfollow Everything

Як стверджує бритнський програміст, він створив і опублікував у відкритому доступі браузерне розширення Unfollow Everything. З його допомогою будь-хто з користувачів міг миттєво відписатися (unfollow) від друзів, спільнот і сторінок, щоб швидко очистити новинну стрічку Facebook. При цьому список друзів зберігався — користувачі могли легко знаходити їх і продовжувати спілкуватися. Це розширення дозволяло з нуля налаштувати підписки, щоб залишити винятково необхідні та цікаві.

"Я до сих пір пам'ятаю відчуття, коли вперше відписався від усього. Це було майже чудо. Я нічого не втратив, так як все ще міг бачити своїх улюблених друзів і групи, звертаючись до них безпосередньо. Але я знайшов приголомшливий контроль. У мене більше не було спокуси прокручувати нескінченну стрічку з контентом. Час, який я провів в Facebook, різко скоротилося. відразу моя залежність від Facebook стала керованою ", — заявив Луї Барклай.

Програміст звернув увагу на те, що декілька місяців тому Facebook надіслала йому листа, в якому почала погрожувати судом. Ба більше, програміста зразу ж заблокували в соцмережі та в Instagram, навіть попри те, що він видалив розширення з магазину Chrome Store і пообіцяв більше ніколи не використовувати подібні інструменти проти сервісів компанії.

Луї Барклай називає рішення керівництва компанії несправедливим, оскільки він вів основний аккаунт понад 15 років як основний спосіб спілкування з рідними і близькими. Чимало юристів стало на захист розробника, адже ця витівка Facebook їх також обурила.

Розробник розширення стверджує, що Unfollow Everything скористалися тисячі чоловік. Деякі з них зізнавалися, що завдяки очищенню новинної стрічки побороли залежність від Facebook і змогли змінити свої життя.

Читайте також:

  • Звільнена ексспівробітниця Facebook готова викрити злочини компанії

  • Facebook опинився в центрі скандалу після приниження темношкірих людей.

  • Instagram провокує психічні розлади в підлітків — закриті дослідження Facebook.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?