Фільм Вусатий фанк про золоту епоху української музики виходить в прокат — трейлер
Категорія
Культура
Дата публікації

Фільм Вусатий фанк про золоту епоху української музики виходить в прокат — трейлер

Фільм Вусатий фанк про золоту епоху української музики виходить в прокат — трейлер
Джерело:  online.ua

24 червня в українських кінотеатрах почнеться показ документального фільму Вусатий фанк про популярні українські ансамблі 70-х років, які в той час збирали стадіони, а сьогодні практично забуті. Покази пройдуть в Києві, Житомирі, Полтаві, Хмельницькому, Чернігові, Одесі, Львові, Харкові, Сумах і Дніпрі.

Джерело: KyivMusicFilm

З нагоди прем'єри автори фільму-дослідження про феномен української музики випустили новий трейлер. У ньому вони зггадують, як, незважаючи на заборони і обмеження, українські артисти створювали хіти.

Більшість ансамблів, які згадали в картині, актуальні і сьогодні. У їх числі: "Візерунки Шляхів", "Арніка", "Водограй", "Жива вода" та інші ВІА.

"Громадяни СРСР не потребували музиці Джеймса Брауна, Френка Заппи або Pink Floyd - так вважала партія. Але все змінилося в кінці 1960-х: за вказівкою політбюро, в Україні почали масово з'являтися ВІА, які повинні були замінити радянській молоді західні рок-групи . Але щось пішло не за сценарієм - замість лояльних до партії музикантів, влада отримала сучасну і самобутню музичну сцену. Ці музиканти не любили, щоб їх групи називали ВІА, і тепер у цієї музики буде нова назва - Вусатий фанк ", - згадують творці фільму перед виходом картини в прокат.

Про що фільм Вусатий фанк

Фільм "Вусатий фанк" розповідає про становлення української популярної музики та головних героїв золотої епохи української естради, які не тільки створювали круту музику, а й виглядали як заокеанські зірки.

Автором сценарію цього фільму виступив музичний журналіст Віталій Бардецький, а режисером - Олександр Ковш. У фільмі вони розкривають феномен "вусатого фанку" і показують тематичні відео з архівів СБУ, які до сих пір не були оприлюднені.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?