Фінал Ліги чемпіонів остаточно вирішили перенести з Туреччини
Категорія
Спорт
Дата публікації

Фінал Ліги чемпіонів остаточно вирішили перенести з Туреччини

Фінал Ліги чемпіонів остаточно вирішили перенести з Туреччини
Джерело:  online.ua

Керівництво УЄФА ухвалило остаточне рішення щодо місця проведення фінального матчу Ліги чемпіонів сезону 2020/2021, який мав би приймати турецький Стамбул.

Джерело: УЄФА

За офіційними даними асоціації, причиною став рівень поширення коронавірусу на території Туреччини упродовж останніх тижнів. Нове рішення переносить місце проведення фінального футбольного двобою до португальського міста Порту.

“Спочатку фінал Ліги чемпіонів-2021 повинен був прийняти "Олімпійський стадіон Ататюрка" в Стамбулі, однак через пов'язаних з COVID-19 обмежень 13 травня 2021 року Виконавчий комітет УЄФА прийняв рішення про перенесення”, - наголосили в структурі.

Згідно з відкритими даними, цьому передували консультації британських представників з УЄФА щодо ймовірності перенести матч у Лондон. Туреччина станом на середину травня знаходиться у “червоному списку” Великої Британії з коронавірусу, а брати участь будуть в протистоянні два англійських клуби - “Манчестер Сіті” й “Челсі”.

Ще у квітні на рівні УЄФА відкидали ініціативу перенесення фінал Ліги чемпіонів. Стамбул мав бути місцем проведення матчу попереднього сезону, однак все тоді зіпсував коронавірус — ситуація повторюється буквально.

Фінал найпрестижнішого клубного чемпіонату Європи запланований на 29 травня, він почнеться о 22:00.
На початку травня, англійці з “Челсі” вийшли на поле проти мадридського “Реалу” в другому матчі півфіналу чемпіонату. Вони здолали іспанців, а загальний рахунок склав 3:1.

“Манчестер Сіті” здобув перемогу у протистоянні з паризьким ПСЖ. Останній втратив фінал з рахунком 4:1 за підсумками двох матчів попереднього етапу.

“МанСіті”, який наразі працює під тренерством Гвардіоли, ще жодного разу в історії не виходив у фінал Ліги чемпіонів. Своєю чергою “Челсі” зумів провести це двічі — у 2008 році та 2020-му, коли програв мюнхенській “Баварії”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?