Фінляндія вирішила скоротити видачу віз росіянам на 90%
Категорія
Світ
Дата публікації

Фінляндія вирішила скоротити видачу віз росіянам на 90%

Фінляндія вирішила скоротити видачу віз росіянам на 90%
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ Фінляндії оголосило про скорочення видачі віз для громадян РФ з вересня 2022 року. Повідомляється, що кількість віз зменшать у 10 разів.

Джерело: МЗС Фінляндії

Фінляндія скорочує видачу туристичних віз для росіян

Міністерство закордонних справ вдвічі обмежує щоденну кількість візових анкет, які можна забронювати в Росії.

В даний час Фінляндія приймає тисячу заявок на візи на день. З початку вересня кількість буде обмежена до 500 на день .

Крім того, Міністерство закордонних справ визначає квоти часу, відведеного для подання візових анкет. Так, 20% часу зарезервовано для туристів і 80% для людей, які подорожують не з метою туризму. Інші причини включають, наприклад, родинні зв'язки, роботу та навчання.

Так, з початку вересня для тих, хто звертається по візу з туристичною метою, відкриватимуть в середньому 100 заявок на добу, що становить 10% від поточної кількості.

Фото — з відкритих джерел

У середньому 400 заявок на день відкривають для тих, хто звертається за візою з інших причин. Квоти змінюються за необхідності для забезпечення функціонування системи та запобігання зловживань.

Вказано, що Фінляндія підтримує дії щодо досягнення спільної лінії ЄС щодо російських візових обмежень. Фінляндія підтримує повне призупинення дії угоди про спрощення візового режиму між ЄС і Росією, що означало б, наприклад, підвищення збору за оформлення візи з 35 до 80 євро.

В уряді також повідомили, що МЗС розпочне підготовку до розробки пропозиції щодо національної гуманітарної візи та звіту щодо національного санкційного законодавства.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?